<
НОВИНИ ДНЯ: Росія має конкретний план, як зірвати Саміт миру: Зеленський зробив заяву  Як правильно обирати банк для розміщення депозиту: на що звернути увагу  Частину областей накриють дощі, попереджають про грози й туман: погода на 26 квітня  Росія готується до чотирирічної стагнації у сфері СПГ через західні санкції, - Reuters  Мобілізація по-новому: як та кого покарають, якщо не з'явився до ТЦК протягом 60 днів  Хто з українців зможе отримати паспорт за кордоном: перелік категорій чоловіків  Прогноз погоди на 26 квітня: де знову очікуються сильні заморозкивсі новини дня
Політика
Україна
10.05.2022 484

Добровольці з білорусі запевняють, що їхня армія та народ не підтримують війну рф проти України

Бійці білоруського добровольчого батальйону імені Кастуся Калиновського переконані, що своєю участю у війні проти росії на боці України відстоюють честь білоруської нації.

Про це бійці батальйону Ян Мельников та Вадим Кабанчук заявили на брифінгу в Медіацентрі Україна - Укрінформ.

«Скажу без зайвого пафосу – ми зараз відстоюємо честь білоруської нації, показуємо своїм прикладом, що білоруси не є народом-агресором, що переважна меншість білорусів підтримує цю війну і цю агресію», - сказав Кабанчук.

За його словами, таку позицію можна екстраполювати і на білоруську армію.

«У нас є дані, що вони не горять бажанням брати участь у (воєнних) діях проти України», - зазначив боєць.

Своєю чергою його побратим Ян Мельников заявив, що пишається тим, що білоруси мають змогу мати свій офіційний національний підрозділ у складі Збройних Сил України і разом з українцями та представниками більш як 50 вільних народів світу воювати за свободу України.

«Ми з українцями справжні брати. Війну сьогодні розпалює не народ білорусі, як це є в росії, де абсолютна більшість підтримує свого лідера», - зазначив боєць.

У цьому контексті Мельников поінформував, що, за даними різних видань та різних соціологічних опитувань, близько 25% білорусів, тобто лише кожний четвертий, підтримують сьогоднішні дії росії в Україні.

«З досвіду нашого спілкування із тими, хто в білорусі служить строковиком або на контракті, приблизно такий самий настрій у білоруському війську», - додав він.

Білоруський добровольчий батальйон Збройних Сил України сформований у березні 2022 року для захисту Києва від російського вторгнення у складі Іноземного легіону в Україні. Названий на честь національного героя білорусі, одного з керівників національно-визвольного повстання білорусів, поляків, литовців та українців 1863-1864 років.

Оценка материала:

5.00 / 1
Добровольці з білорусі запевняють, що їхня армія та народ не підтримують війну рф проти України 5.00 5 1
Політика / Україна
10.05.2022 484
Еще материалы раздела «Україна»