<
НОВИНИ ДНЯ: Опади та до + 25°С: прогноз погоди по Київщині на 16 червня  Наступ чи оборона: що українці думають про стратегію у війні з Росією  Більше сонця та до +33°C: прогноз погоди в Україні на тиждень із 17 червня  У неділю дощу не прогнозують лише на заході України  На вихідних погода в Україні почне змінюватися   На вихідних в Україні дощитиме майже в усіх областях  Перед вихідними в Україні знову задощить, - прогнозвсі новини дня
Політика
Європа
10.05.2022 636

Захист України - це захист міжнародного порядку, - Боррель

Європейський союз захистом України в ході російського вторгнення захищає міжнародний правовий порядок. А не бореться проти Росії.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на інтерв'ю глави європейської дипломатії Жозепа Борреля для Euronews.

"Мені зовсім не подобається схема, в якій Захід протистоїть Росії або решті світу. Важливий не Захід сам по собі, ні, тут мова йде про Статут ООН, про суверенітет народів, держав, про дотримання кордонів, про те, щоб не застосовувати силу для придушення сусіда", - зазначив він.

За його словами, ці питання мають хвилювати весь світ.

"Голосування в ООН з цього приводу було ясним. Але ми повинні підкреслювати, що ми не боремося проти Росії. Ми захищаємо Україну. А захищати Україну сьогодні означає захищати міжнародний порядок, заснований на праві. Інакше в силу вступає закон джунглів. Сильніший той, хто сильніший. Розумієте, що на кону? Не захід, а весь світ", - додав Боррель.

Оценка материала:

5.00 / 2
Захист України - це захист міжнародного порядку, - Боррель 5.00 5 2
Політика / Європа
10.05.2022 636
Еще материалы раздела «Європа»