НОВИНИ ДНЯ: Через фінансову скруту Трамп почав торгувати Бібліями – The New York Times  Держборг України за місяць скоротився більш ніж на 1 млрд доларів  Переломный момент: генерал розповів, як потрібно діяти в Харкові для знешкодження ворога  Українські облизні: старовинні смаколики, якими ласували наші бабусі та дідусі  Засоби для цього є. В Повітряних силах розповіли, як збивають "Циркони"  Кому потрібно хвилюватися в Кабміні: політолог — про кадрові перестановки найближчим часом  Військові аналітики про російську ракету "Циркон": бойову задачу не виконуєвсі новини дня
Політика
Світ
10.05.2022 522

Демократи в Конгресі США пропонують збільшити на 6,8 млрд новий пакет допомоги Україні, – Reuters

Демократи Конгресу США пропонують збільшити до $39, 8 млрд замість пропонованих президентом $33 млрд суму нового пакету допомоги Україні.

Про це пише Reuters із посиланням на два джерела.

Не виключено, що Палата представників може ухвалити виділення 39,8 млрд доларів українцям уже у вівторок. Після цього має голосувати Сенат, і він також висловлювався, що готовий діяти швидко.

За пропозицію фінансування України та додаткових витрат на коронавірус будуть голосувати окремо, а не разом, як планувалося раніше.

28 квітня президент США Джо Байден повідомив про запит до Конгресу на виділення $33 млрд на підтримку України. З них 20 млрд були передбачені на військову допомогу.

За словами джерел агентства, конгресмени пропонують, що з цих додаткових $6,8 млрд, які мають додати до пакету, половина передбачена на військову підтримку, половина – на гуманітарну.

Вчора речник Пентагону Джон Кірбі заявив, що у фінансуванні програми Presidential Drawdown Authority, за якою США постачають озброєння Україні, залишилося близько 100 мільйонів доларів. За його словами, у поєднанні з оголошеним у п’ятницю пакетом в розмірі 150 мільйонів доларів і 100 мільйонами доларів, які залишились, США можуть продовжувати надавати військову допомогу Україні по програмі Presidential Drawdown Authority "приблизно до третього тижня цього місяця".

Оценка материала:

5.00 / 1
Демократи в Конгресі США пропонують збільшити на 6,8 млрд новий пакет допомоги Україні, – Reuters 5.00 5 1
Політика / Світ
10.05.2022 522
Еще материалы раздела «Світ»