НОВИНИ ДНЯ: Через фінансову скруту Трамп почав торгувати Бібліями – The New York Times  Держборг України за місяць скоротився більш ніж на 1 млрд доларів  Переломный момент: генерал розповів, як потрібно діяти в Харкові для знешкодження ворога  У Британії визнали, що не могли б воювати з Росією понад два місяці  Ще буде короткочасне похолодання: синоптикиня розповіла, якої погоди чекати в Україні  Як Україна може досягти ядерного паритету з РФ: нардеп назвав три шляхи  28 березня в Україні стане ще тепліше, у кількох областях - дощі всі новини дня
Політика
Світ
10.05.2022 1170

Al Jazeera показала вагони-рефрижератори, заповнені тілами солдатів рф

Катарський телеканал Al Jazeera English, який веде цілодобовий ефір англійською мовою, зробив репортаж про вагони-рефрижератори, які заповнені тілами вбитих в Україні російських військових в результаті вторгнення рф в Україну.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у сюжеті телеканалу в YouTube.

«Справжні втрати цієї війни для росії знаходяться в пакетах із тілами, які складені в вагонах-рефрижераторах», – йдеться у репортажі Al Jazeera English.

Зазначається, що в одному пакеті з тілом елітного російського військового була знайдена біжутерія, яку він, імовірно, вкрав в українських цивільних в Київській області.

«Українська сторона опікується загиблими ворогами краще, ніж як вони поводилися з українськими цивільними. Вони будуть тут лежати скільки знадобиться. Українська влада буде вирішувати це питання, тому що росія відмовляється забирати їх. Вони не хочуть їх забирати. Кожне тіло є доказом воєнного злочину. Якщо вони відмовлятимуться забирати тіла, Україна їх поховає сама», – сказав полковник ВСУ Володимир Лямзін.

Офіційно в росії заявляють лише про 1 300 загиблих солдат в Україні, тоді як за даними Генштабу ЗСУ, їх вже 26 тис.

24 лютого президент рф володимир путін оголосив про повномасштабне вторгнення в Україну. російські війська знищують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

США, Європейський Союз та інші країни світу застосували санкції проти країни-агресора, міжнародна ізоляція якої посилюється з кожним днем.

Оценка материала:

5.00 / 3
Al Jazeera показала вагони-рефрижератори, заповнені тілами солдатів рф 5.00 5 3
Політика / Світ
10.05.2022 1170
Еще материалы раздела «Світ»