<
НОВИНИ ДНЯ: Швидкісний режим на дорозі: поліція нагадала про штрафи та пояснила, як їх уникнути  Зеленський назвав наступні цілі диктатора Путіна після України  Спека чи дощі: метеорологиня про погоду на літо 2024  ЗМІ опублікували список російських генералів, які народилися в Україні і знищують свою землю  З липня ОПЕК+ збільшить видобуток нафти, - Bloomberg  Як допомога США Україні вплине на перебіг війни: прогноз генерала Маломужа  Чи буде початок квітня теплішим за останній місяць весни: метеорологиня про погоду у травнівсі новини дня
Політика
Світ
10.05.2022 1302

Білий дім назвав абсурдом заяви путіна на параді в москві

Промова кремлівського лідера на параді 9 травня в москві про те, ніби країни Заходу самі винні у тому, що росія розв’язала війну в Україні, є брехнею та абсурдом.

З таким коментарем виступила речниця Білого дому Джен Псакі, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Припущення, буцімто війна, яку веде президент путін, була спричинена планами Заходу, – це явна брехня та абсурд», - сказала офіційна представниця адміністрації США.

Вона підкреслила, що інші заяви, озвучені путіним на параді, є ще однією «версією перегляду історії, яка набула форми дезінформації». При цьому, нагадала Псакі, це вже мало місце в російських методичках.

Але, на щастя, продовжила вона, зараз усі знають – і журналісти по всьому світу, і звичайні люди в Європі й Америці, якою «фабрикою дезінформації» є путін і кремль.

Представниця адміністрації США також наголосила, що необхідно пам’ятати про справжній сенс нинішнього свята, який полягає у відзначенні перемоги над нацизмом.

Як повідомлялося, у понеділок, 9 травня, в москві відбувся парад, під час якого путін заявив, що повномасштабний напад на Україну був «превентивним», таким чином рф дала «попереджувальну відсіч агресії» з боку НАТО.

Оценка материала:

5.00 / 3
Білий дім назвав абсурдом заяви путіна на параді в москві 5.00 5 3
Політика / Світ
10.05.2022 1302
Еще материалы раздела «Світ»