<
НОВИНИ ДНЯ: Коли фронт відчує американську допомогу? Оптимістичний і песимістичний сценарії  Боррель пояснив, чому США не збиватимуть російські ракети над Україною  Місія Juno NASA відобразила вулканічний світ супутника Юпітера  "Погрілися, пора померзнути": синоптик прогнозує потужну негоду в Україні  Як F-16 вплинуть на перебіг війни в Україні: Євлаш пояснив  "Погрілися, пора померзнути": синоптикиня уточнила прогноз погоди в Україні на четвер  Синоптик назвала точну дату, коли в Україні очікуються заморозкивсі новини дня
Життя та Стиль
Столиця
10.05.2022 788

Кияни визначились з новими назвами п’яти станцій метро

Рейтингове електронне голосування нових назв 5 станцій метро в Києві завершено.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється в Телеграмі Київського метрополітену.

За словами начальника Київського метрополітену Віктора Брагінського, свою позицію щодо нових назв 5 станцій метро в столиці висловили 170 646 користувачів.

Так, на думку громадськості, станція "Берестейська" має носити назву "Бучанська”, станція "Площа Льва Толстого" повинна бути перейменована на честь "Василя Стуса”, “Героїв Дніпра" має стати "Героїв України”, а "Мінська" - "Варшавською", а "Дружби народів" - "Ботанічною".

Повідомляється, що відбір пропозицій проводився до 1 травня. Після цього, до 9 травня, проходило рейтингування 5 найпопулярніших варіантів.

“Найближчим часом буде підготовлено проєкт рішення для розгляду на засідання Київської міської ради”, - ідеться в повідомленні. Як повідомлялося, у повному переліку об’єктів Києва, який містить 467 вулиць, провулків, алей, проспектів, шосе та станцій метрополітену, назви яких пов’язані з росією та білоруссю, будуть перейменовані винятково ті, які підтримає територіальна громада Києва шляхом рейтингового електронного голосування.

Оценка материала:

5.00 / 2
Кияни визначились з новими назвами п’яти станцій метро 5.00 5 2
Життя та Стиль / Столиця
10.05.2022 788
Еще материалы раздела «Столиця»