НОВИНИ ДНЯ: Через фінансову скруту Трамп почав торгувати Бібліями – The New York Times  Держборг України за місяць скоротився більш ніж на 1 млрд доларів  Переломный момент: генерал розповів, як потрібно діяти в Харкові для знешкодження ворога  У Британії визнали, що не могли б воювати з Росією понад два місяці  Ще буде короткочасне похолодання: синоптикиня розповіла, якої погоди чекати в Україні  Як Україна може досягти ядерного паритету з РФ: нардеп назвав три шляхи  28 березня в Україні стане ще тепліше, у кількох областях - дощі всі новини дня
Політика
Європа
11.05.2022 560

білорусь розгортає сили спецоперацій на трьох напрямках біля кордону з Україною

Глава генштабу зс білорусі Віктор Гулевич заявив, що під час другого етапу перевірки сил негайного реагування неподалік кордонів України будуть розгорнуті підрозділи сил спецоперацій.

630_360_1648034422-950_11.05.22

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на Телеграм-канал міноборони Білорусі.

«З метою забезпечення безпеки республіки білорусь на Південному напрямку сили підрозділів сил спеціальних операцій розгорнуті на трьох тактичних напрямках», - йдеться у повідомленні.

При цьому сказано, що в рамках другого етапу перевірки сил негайного реагування батальйонно-тактичні групи висунуті також на Західний і Північно-західний операційні напрямки (тобто на кордони з Польщею, Литвою та Латвією). Для посилення висуваються також підрозділи протиповітряної оборони, ракетних військ та артилерії, що пояснюється "передислокацією військ США та їх союзників" біля кордонів Білорусі.

Про те, що у збройних силах білорусі почалася раптова перевірка сил реагування, заявлялося 4 травня.

24 лютого росія розпочала новий етап восьмирічної війни проти України – повномасштабний наступ. Ворог здійснює масовані обстріли та бомбардування мирних українських міст та сіл. Вторгнення здійснювалося за сприяння білорусі.

Оценка материала:

5.00 / 1
білорусь розгортає сили спецоперацій на трьох напрямках біля кордону з Україною 5.00 5 1
Політика / Європа
11.05.2022 560
Еще материалы раздела «Європа»