<
НОВИНИ ДНЯ: Портников назвав причини, чому США нарешті проголосували за допомогу Україні  Байден у розмові з Зеленським дав дві важливі обіцянки: чого чекати Україні  В Україну повертається тепло - 23 квітня вдень уже буде до +21°  Погодний апокаліпсис: Україну накрив потужний циклон, що це означає  Швидкісний режим на дорозі: поліція нагадала про штрафи та пояснила, як їх уникнути  Чи буде початок квітня теплішим за останній місяць весни: метеорологиня про погоду у травні  "Не хвилюйтесь, точно будуть": посол Данії сказав, коли Україна отримає F-16всі новини дня
Політика
Україна
11.05.2022 636

Вимагаємо негайної евакуації: «Азов» показав поранених захисників Маріуполя

Бійці полку "Азов" показали, в яких умовах перебувають поранені захисники Маріуполя.

Фото опубліковані на Телеграм-каналі підрозділу, повідомляє Укрінформ.

"Увесь цивілізований світ має бачити умови, в яких перебувають поранені, скалічені захисники Маріуполя, і діяти! В повній антисанітарії, з відкритими ранами, перев'язаними не стерильними залишками бинтів, без необхідних медикаментів і навіть харчування", - йдеться у дописі.

Зазначається, що військовослужбовці на фото і ще сотні, які залишилися на заводі "Азовсталь", мають тяжкі поранення.

"Ми вимагаємо негайної евакуації поранених військовослужбовців до контрольованих Україною територій, де їм нададуть допомогу та забезпечать належний догляд", - написали захисники Маріуполя.

Вони також закликали ООН та Червоний Хрест підтвердити основні засади, на яких їх створено, врятувавши поранених людей, що вже не є комбатантами.

Як повідомлялося, за минулу добу російські загарбники здійснили 34 авіанальоти на меткомбінат «Азовсталь», у тому числі 8 вильотів стратегічних бомбардувальників.

7 травня відбулася евакуація мирних мешканців - жінок, дітей і літніх людей, які перебували в укриттях заводу «Азовсталь» в Маріуполі.

Однак 9 травня керівник Донецької військової обласної адміністрації Павло Кириленко у телеефірі заявив, що в укриттях на меткомбінаті залишається понад 100 цивільних.

На території меткомбінату, яку російські війська постійно обстрілюють з усіх видів озброєння і намагаються штурмувати, тримають оборону українські військові. Серед них кілька сотень поранених.

Президент Володимир Зеленський повідомив, що українська влада працює над дипломатичними варіантами для порятунку українських військових, які перебувають на території меткомбінату «Азовсталь».

Маріуполь продовжують боронити бійці полку «Азов», Національної гвардії, українська морська піхота, мотострільці.

Оценка материала:

5.00 / 2
Вимагаємо негайної евакуації: «Азов» показав поранених захисників Маріуполя 5.00 5 2
Політика / Україна
11.05.2022 636
Еще материалы раздела «Україна»