<
НОВИНИ ДНЯ: В Україні 26 квітня дощі та грози, на південному сході прогріє до 26°  Росія має конкретний план, як зірвати Саміт миру: Зеленський зробив заяву  Як правильно обирати банк для розміщення депозиту: на що звернути увагу  Частину областей накриють дощі, попереджають про грози й туман: погода на 26 квітня  Росія готується до чотирирічної стагнації у сфері СПГ через західні санкції, - Reuters  Мобілізація по-новому: як та кого покарають, якщо не з'явився до ТЦК протягом 60 днів  Хто з українців зможе отримати паспорт за кордоном: перелік категорій чоловіківвсі новини дня
Політика
Україна
11.05.2022 533

Ворожий флот має понад 50 крилатих ракет, якими готовий обстрілювати Україну

Вороже флотське угруповання у складі шести надводних кораблів та двох субмарин, що покинуло місця дислокації в Криму, продовжує загрожувати Україні ракетними ударами з акваторії Чорного моря.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє у Фейсбуці оперативного командування «Південь» полковник Владислав Назаров.

«Вороже корабельне угруповання продовжує тримати під загрозами ракетних ударів усю територію України. На 6 кораблях та 2 підводних човнах може перебувати понад пів сотні крилатих ракет… Причому якщо днями ворог застосовував ракети повітряного базування сучасного зразка, то зараз очевидним є режим економії боєзапасу. Пуск застарілих ракет радянського виробництва перетворюється на безглузде й підступне влучання ракет у цивільні об’єкти, вбивство мирного населення, психологічний тиск, пов’язаний з постійною загрозою обстрілів», - зазначив Назаров.

За його словами, внаслідок вечірніх ракетних ударів по Одещині зруйновано об’єкт туристичної інфраструктури, торговий центр та склади товарів промислової групи. На цих об’єктах постраждали цивільні особи – одна людина загинула, семеро осіб отримали поранення, їх доправлено до лікарень.

На лінії зіткнення українськими ракетно-артилерійськими підрозділами завдано ураження по 130 цілях. Ворог втратив 68 осіб, п'ять гаубиць, п'ять одиниць автомобільної техніки та бойову броньовану машину.

Ситуація в зоні відповідальності ОК «Південь» напружена, але контрольована, додав полковник Назаров.

Як повідомлялося, російські війська запустили 9 травня по Одесі сім старих радянських ракет, зруйнувавши низку цивільних будівель, які не стосуються військової інфраструктури. Внаслідок обстрілу одна людина загинула, п'ятеро поранені.

З 24 лютого в Україні триває російська воєнна агресія проти українського народу.

Оценка материала:

5.00 / 1
Ворожий флот має понад 50 крилатих ракет, якими готовий обстрілювати Україну 5.00 5 1
Політика / Україна
11.05.2022 533
Еще материалы раздела «Україна»