<
НОВИНИ ДНЯ: Рецепт котлет із замороженого курячого філе та сиру  В Україну мчить 30-градусна спека, - прогноз  В Україні значно зміняться ціни на цигарки: скільки коштуватиме пачка  Хто стане президентом РФ після Путіна – російський опозиціонер назвав прізвище  На 18 червня опадів майже не прогнозують, вдень до +30°  Не тільки високі поверхи. Яке житло перестали купувати українці під час війни  Перші винищувачі F-16 від Данії будуть в Україні вже найближчим часом — Зеленськийвсі новини дня
Політика
Україна
11.05.2022 724

Путін не вірить, що може програти – директор ЦРУ

Директор ЦРУ Вільям Бернс сказав, що друга фаза війни Росії проти України, коли російські війська почали наступ на Донбасі, "принаймні така ж ризикована" або "навіть більш ризикована", ніж перша фаза, коли Росія не змогла захопити Київ.

Про це повідомляє ZN.ua з посиланням на Financial Times.

"[Путін] перебуває у такому стані, коли він не вірить, що може дозволити собі програти; тому ставки на цьому етапі досить високі", - сказав Бернс. "Я думаю, що зараз він переконаний, що подвоєння зусиль... дозволить йому досягти прогресу".

Директор ЦРУ сказав, що хоча американська розвідка не бачить "практичних доказів" того, що Росія планує розгорнути тактичну ядерну зброю, "ми не можемо легковажно ставитися до цих можливостей" з огляду на шабельний вогонь Росії.

Після невдалої спроби захопити Київ та північні області України російські війська наприкінці березня змушені були рятуватися втечею. Після цього загострилися бойові дії Сході України. Окупанти намагаються встановити повний контроль над Донецькою та Луганською областями. Водночас, за словами українських офіційних осіб, Путін не відкинув планів із захоплення всієї території України.

Оценка материала:

5.00 / 1
Путін не вірить, що може програти – директор ЦРУ 5.00 5 1
Політика / Україна
11.05.2022 724
Еще материалы раздела «Україна»