<
НОВИНИ ДНЯ: Буданов розкрив план зі знищення путінської армії в Україні  Допомога Україні від США: згідно з законопроєктом американська влада має розробити довгострокову стратегію підтримки  Буданов анонсував нові атаки на РФ: Маємо показати, що Путін не може захистити росіян  Зеленський звернувся до лідерів країн ЄС: треба переграти Путіна в рішучості  Оладки з капустою: рецепт від Євгена Клопотенка  Розкрита одна з таємниць виникнення життя на Землі – дослідження  Виробник Iris-T анонсував передачу Україні ще однієї ЗРК найближчими тижнямивсі новини дня
Політика
Україна
12.05.2022 543

Рідні і близькі захисників «Азовсталі» закликають світ врятувати військових

Рідні й близькі військових полку «Азов», заблокованих на металургійному комбінаті в Маріуполі, закликають світову спільноту врятувати українських захисників.

Відео оприлюднив у Телеграмі радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко, передає Укрінформ.

«Я син бійця полку «Азов» Діми Лінського, який героїчно загинув в бою за Маріуполь. Прошу весь світ допомогти нашим воєнним хлопцям», - сказав син захисника, кавалера ордену «За мужність» (посмертно).

Евакуювати поранених, які вже багато днів не мають належної медичної допомоги, і військових, які не зрадили присязі і продовжують виконувати свій обов'язок, обороняючи Маріуполь, просять їхні матері, дружини і посестри.

Тимчасом петиція із закликом до ООН про порятунок «азовців» зібрала вже більш як 1 млн 250 тис. підписів.

Як повідомляв Укрінформ, російські загарбники знову атакують захисників Маріуполя не тільки авіацією та артилерією, а й танками, та намагаються живою силою піти на прорив.

Полк «Азов» повідомив, що за добу 10 травня добу російські загарбники здійснили 38 авіанальотів на Азовсталь, в тому числі 4 вильоти стратегічних бомбардувальників.

Віцепрем'єр-міністр - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук 7 травня заявила, що всіх жінок, дітей та людей похилого віку з меткомбінату «Азовсталь» евакуйовано, і цю частину маріупольської гуманітарної операції завершено.

Територію меткомбінату росіяни постійно піддають обстрілам з усіх видів озброєння, зокрема, з літаків і корабельної артилерії, та раз у раз намагаються штурмувати. Тримають оборону українські військові, серед яких кілька сотень поранених. Медикаментів гостро бракує і люди помирають у муках.

Президент Володимир Зеленський повідомив, що українська влада працює над дипломатичними варіантами для порятунку українських військових, які перебувають на території Металургійного комбінату «Азовсталь».

Оценка материала:

5.00 / 2
Рідні і близькі захисників «Азовсталі» закликають світ врятувати військових 5.00 5 2
Політика / Україна
12.05.2022 543
Еще материалы раздела «Україна»