<
НОВИНИ ДНЯ: Дощі, грози та заморозки: синоптик розказвав, де чекати негоди до кінця тижня  Жителі яких країн готові воювати за свою країну і які у рейтингу українці — опитування  Рецепт рибного супу з лососем  Синоптик назвала точну дату, коли до України повернеться 20-градусне тепло  Інфляція в Україні прискориться: експерти назвали дві причини зростання цін  Україна має найвищу в Європі готовність воювати за свою країну  Весняне тепло повертається: на сході й півдні прогнозують до +27°всі новини дня
Політика
Європа
12.05.2022 1238

У Європарламенті пропонують ввести санкції проти екс-канцлера Німеччини Шрьодера

Ліберальна група Renew Europe в Європейському парламенті запропонувала розширити санкційний список. До переліку хочуть додати ексканцлера Німеччини Герхарда Шрьодера.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Politico.

Проект резолюції підготував іспанський депутат Луїс Гарікано. Документ вітає "обґрунтовані санкції" ЄС проти Росії.

У тексті резолюції йдеться про розширення списку санкцій Євросоюзу і пропонується додати в нього європейських членів рад директорів великих російських компаній. Серед запропонованих осіб є колишній канцлер Німеччини Шрьодер.

Європарламент голосуватиме за відповідний документ наступного тижня, але одноголосного рішення серед євродепутатів поки немає. Дві найбільші групи, Європейська народна партія, Соціалісти і демократи, поки не прийшли до єдиної думки щодо резолюції. Але автор документа і кілька інших чиновників вірять, що рішення буде прийнято.

Нагадаємо, колишній канцлер Німеччини займає керівні посади в російських енергетичних компаніях "Роснефть" і "Газпром". Він відмовився розривати відносини з Москвою.

Оценка материала:

5.00 / 2
У Європарламенті пропонують ввести санкції проти екс-канцлера Німеччини Шрьодера 5.00 5 2
Політика / Європа
12.05.2022 1238
Еще материалы раздела «Європа»