НОВИНИ ДНЯ: Путін видав чергову хвору маячню: що сказав цього разу  Коли ховатимуть героїв на Військовому меморіальному кладовищі: у Мінветеранів назвали терміни  У частині України оголосили штормове попередження: де очікувати негоду  У Міноборони роз'яснили оновлений процес мобілізації згідно з новим законопроєктом  Нові акцизні ставки на сигарети в євро є важливою євроінтеграційною вимогою, - експерт  Україну знову накриє дощ і сильний вітер: прогноз погоди на 29 березня  Експерт пояснив, чому ЗСУ важливо бити по аеродромах РФ на окупованих територіяхвсі новини дня
Політика
Україна
12.05.2022 715

рф не може відновити боєздатність виведених з України підрозділів – розвідка

Через відчутний занепад військово-промислового комплексу, що є наслідком санкцій, росія не може повноцінно відновити боєздатність виведених з України військових підрозділів.

630_360_1650004224-574_12.05.22

Як передає Укрінформ, про це Головне управління розвідки Міністерства оборони України повідомляє у Фейсбуці.

"Наслідком економічних санкцій, накладених провідними державами світу на країну-агресора, є відчутний занепад військово-промислового комплексу рф. Втративши під час війни в Україні значну частину свого військово-технічного потенціалу, росіяни вже змушені постачати в підрозділи, які зазнали непоправних втрат, техніку та озброєння 50-60 років виробництва", – йдеться у повідомленні.

Проте, як зазначається, така ситуація не бентежить керівництво кремля, йому байдуже скільки та на чому відправляти "гарматного м’яса" у бій за майбутнє "русского мира". Завжди знайдеться щось, що ржавіє десятиліттями на складах та що не захотіли свого часу закуповувати навіть країни третього світу.

У ГУР повідомляють, що зі складів довгострокового зберігання техніку здебільшого навіть не можуть доставити до підрозділів. Проте військових змушують її приймати та доповідати командуванню про повну укомплектованість та забезпечення бойових частин.

Зокрема, протягом квітня з баз зберігання рф знято: 18 САУ "Мста-С"з арсеналу ракетно-артилерійського озброєння Східного ВО (Уссурійськ, Приморський край); 28 САУ "Акація" з 94-го арсеналу ГРАУ (Омськ); 15 САУ "Мста-С", 5 САУ "Акація" та 20 САУ "Гвоздика" з арсеналу комплексного зберігання РАО (Гагаринський, Свердловська обл.); 15 РСЗВ "Ураган" та 11 ТРК "Точка-У" зі 109-го арсеналу ГРАУ (Батарейна, Іркутська обл.).

Крім того, відновлення боєздатності та укомплектування військ Західного ВО здійснюється, у тому числі, шляхом озброєння та військової техніки, знятої зі зберігання 239-го центру забезпечення мобілізаційного розгортання (Богучар).

"Тепер проржавіле та гниле військове-технічне відлуння кремлівського "великого прошлого" стає основою російського "настоящего", – додають у ГУР Міноборони.

Як повідомлялося, Збройні сили України з 24 лютого по 12 травня ліквідували близько 26 650 (+300 за добу) російських військових.

Оценка материала:

5.00 / 1
рф не може відновити боєздатність виведених з України підрозділів – розвідка 5.00 5 1
Політика / Україна
12.05.2022 715
Еще материалы раздела «Україна»