<
НОВИНИ ДНЯ: Коли в Україні День матері 2024 року: історія та суть свята  Норвегія виділить мільярди на протиповітряну оборону України, - прем'єр  Закон про мобілізацію: студенти проходитимуть обов'язкову базову військову підготовку – коли запрацює норма  Як приготувати паску в паперовій формі, чи потрібно змащувати форму маслом перед випіканням  Великодній календар: коли купувати вербу, пекти паску та зустрічати Радоницю  В Україну повертається тепло - 23 квітня вдень уже буде до +21°  Буданов пояснив, як змінилася армія РФ від початку повномасштабної війнивсі новини дня
Політика
Україна
13.05.2022 4255

"На передовій, воюють дуже добре": Арестович розповів цікаві факти про легіон "Свободу Росії"

Легіон "Свобода Росії", що складається з російських військовослужбовців, воюють за Україну на передовій і роблять це дуже добре. В самій РФ цей легіон вже став справжньою субкультурою, а от у Кремлі він "вже всіх дістав".

Кількість заявок військових на вступ до легіону зашкалює.

Про це радник керівника Офісу президента України Олексій Арестович розповів у розмові з російським правозахисником Марком Фейгіним. Пише ТСН. 

"На передовій. Воюють дуже добре. Це декілька десятків, це як окремий підрозділ, замаскований під українські Збройні сили", – сказав радник голови ОП.

"Кількість заявок до легіону, зокрема і з військовослужбовців російської армії, зашкалює. Не встигають розглядати. По-друге, я ж бачу, як іде легіон ходою по Росії. Тому що мені присилають десятки картинок щодня, де ще раз намалювали літеру "Л", ще раз іменем легіону і так далі. З’являється своя музика, своя субкультура", – розповів Арестович.

Він також звернув увагу на цікавий факт. Президент Росії Володимир Путін під час параду 9 травня в кінці своєї промови сказав: "За Росію, за перемогу". А лозунг легіону – "За Росію, за свободу".

"Тобто як би Володимир Володимирович не намагався перекрити лозунг, який вже шириться Росією, спробою протиставити йому щось – здається, легіон дістав уже всіх і всіх в Кремлі. Перш за все, бояться вони його, як вогню", – зазначив радник голови президентського офісу.

"Я знаю, що в російських частинах, в тому число в зоні ООС, проводиться спеціальна робота по роз’ясненню порочності легіону і недопущенню симпатій військовослужбовців, а тим більше – переходу. При чому замполіту ФСБ у військових частинах прямо ставиться завдання – не допустити", – поінформував Арестович.

Він також розповів, що система відбору кандидатів до складу легіону дуже складна, зокрема, щоб не допустити туди працівників ФСБ. Наприклад, проводиться подвійна перевірка на поліграфі.

Оценка материала:

5.00 / 3
"На передовій, воюють дуже добре": Арестович розповів цікаві факти про легіон "Свободу Росії" 5.00 5 3
Політика / Україна
13.05.2022 4255
Еще материалы раздела «Україна»