<
НОВИНИ ДНЯ: Уряд вирішив продати великий готель в центрі Києва  Лукашенко заявив, що сусідні країни "озброєні до зубів", і пригрозив "ядеркою"  Глазур для паски: 11 хитрощів для ідеального приготування  Коли Поливаний понеділок 2024 року: дата, історія та звичаї свята  Тепле, проте не спекотне: синоптикиня розповіла, чого чекати від погоди цього літа  Україна посилить дальні удари по Росії – командувач британської армії  Які дріжджі найкраще використовувати для випікання паскивсі новини дня
Політика
Україна
13.05.2022 563

Російські війська намагаються прорватися до Слов'янська та Краматорська - британська розвідка

За інформацією Міністерства оборони Великої Британії, російська окупаційна армія докладає значних зусиль у районі Ізюму та Сєверодонецька, намагаючись добитися прориву до Слов’янська та Краматорська.

У відомстві зазначили, що першочерговим завданням на цьому напрямі є оточення українських сил у районі проведення операції Об'єднаних сил, відключення їх від підтримки або підкріплення частин на заході країни.

Також у британському Міноборони повідомили, що українські сили успішно запобігли спробі російської переправи через річку Сіверський Донець. При форсуванні річки Росія втратила значну кількість бронетехніки принаймні однієї батальйонної тактичної групи, а також розгорнуте понтонно-мостове обладнання.

"Переправа через річку в умовах бойових дій є дуже ризикованим маневром та свідчить про тиск на російське командування для досягнення прогресу у своїх операціях на сході України", - йдеться у повідомленні.

Крім того, у Міноборони Британії підкреслили, що російським військам не вдалося досягти якихось значних успіхів, незважаючи на концентрацію сил у цьому районі після виведення та передислокації частин із Київської та Чернігівської областей.

Оценка материала:

5.00 / 2
Російські війська намагаються прорватися до Слов'янська та Краматорська - британська розвідка 5.00 5 2
Політика / Україна
13.05.2022 563
Еще материалы раздела «Україна»