<
НОВИНИ ДНЯ: Байден у розмові з Зеленським дав дві важливі обіцянки: чого чекати Україні  Ми до кінця не розуміємо, що відбувається в Кремлі - РНБО  Мобілізація по-новому: чи створять "спецназ" для пошуку ухилянтів  Котлети з грибів — що може бути смачніше: рецепт від шеф-кухаря  Коли в Україні День матері 2024 року: історія та суть свята  Норвегія виділить мільярди на протиповітряну оборону України, - прем'єр  Закон про мобілізацію: студенти проходитимуть обов'язкову базову військову підготовку – коли запрацює нормавсі новини дня
Бізнес
Економіка
13.05.2022 593

ЄС схвалить нафтове ембарго проти Росії – Боррель

Високий представник ЄС з питань зовнішньої політики і політики безпеки Жозеп Боррель висловив переконання, що держави-члени узгодять нафтове ембарго проти Росії незважаючи на нинішню опозицію Угорщини.

Про це він заявив перед зустріччю глав МЗС країн Групи семи в Німеччині, повідомляє Європейська правда.

За його словами, робота над узгодженням шостого пакета санкцій триває.

"У понеділок міністри закордонних справ будуть розглядати це питання, і я зроблю новий політичний поштовх для домовленості. Я переконаний, домовленість у нас буде. Нам потрібна ця домовленість і вона у нас буде. Бо нам треба позбутися нафтової залежності від Росії", - наголосив Боррель.

"Ми повинні зрозуміти конкретні обставини кожного з 27 держав-членів. Але якщо не буде домовленості на рівні послів, у понеділок міністрам потрібно надати політичний поштовх до цього. Я докладу зусиль для цього", - додав він.

В той же час деякі країни Євросоюзу припускають, що введення нафтового ембарго проти Росії доведеться відкласти через позицію Угорщини, щоб не затримувати інші заходи з шостого санкційного пакета.

Як пише Bloomberg із посиланням на свої джерела, уряди країн-членів Євросоюзу все ще налаштовані домовитись про пакет у повному обсязі до понеділка. Цього дня заплановано зустріч міністрів закордонних справ у Брюсселі.

Оценка материала:

5.00 / 2
ЄС схвалить нафтове ембарго проти Росії – Боррель 5.00 5 2
Бізнес / Економіка
13.05.2022 593
Еще материалы раздела «Економіка»