<
НОВИНИ ДНЯ: В Україні об'єднують університети. Навіщо це роблять і хто підпаде під укрупнення  Тепле, проте не спекотне: синоптикиня розповіла, чого чекати від погоди цього літа  Перед вихідними в Україні будуть дощі та грози: де знадобиться парасолька   На 26 квітня в Україні прогнозують дощі та грози  В Україні 26 квітня дощі та грози, на південному сході прогріє до 26°  Частину областей накриють дощі, попереджають про грози й туман: погода на 26 квітня  Прогноз погоди на 26 квітня: де знову очікуються сильні заморозкивсі новини дня
Політика
Росія
13.05.2022 1859

Не брав участь у "спецоперації": військова прокуратура РФ про крейсер "Москва"

У військовій прокуратурі Чорноморського флоту заявили, що внаслідок НП корабель затонув, не входивши водночас до територіальних вод України.

Військова прокуратура РФ у відповідь на звернення батька, в якого безвісти зник син із крейсера "Москва", повідомляє, що корабель не брав участі у "спецоперації" і не заходив до територіальних вод України. Про це повідомляє "Радіо Свобода". Пише Фокус. 

Батько зниклого сина написав звернення до військової прокуратури Чорноморського флоту з метою встановлення місцезнаходження сина Шкребця Єгора Дмитровича. В результаті перевірки в прокуратурі заявили, що ракетний крейсер "Москва" не входив до українських територіальних вод, а також не був включений до складу частин, які залучають до "спеціальної військової операції".

"13.04.2022 під час надзвичайної події, яка спричинила загибель корабля, останній зник безвісти. Пошукові заходи позитивного результату не принесли, наразі місце розташування вашого сина не встановлено", — зазначено в документі.

Тому з 20 квітня указом командира військової частини 84201 місцеперебування Шкребця оголошено безвісно відсутнім. Якщо ситуація зміниться, то батькові пообіцяли повідомити.

За офіційними даними, внаслідок загибелі флагмана Чорноморського флоту РФ, загинув 1 військовий, а ще 27 оголошені зниклими безвісти.

Нагадаємо, вранці 14 квітня ЗМІ повідомили, що флагман Чорноморського флоту через тяжкі пошкодження нахилився на лівий борт і потонув. 18 квітня з'явилися перші фото та відео з крейсера після удару "Нептуна".

Оценка материала:

5.00 / 4
Не брав участь у "спецоперації": військова прокуратура РФ про крейсер "Москва" 5.00 5 4
Політика / Росія
13.05.2022 1859
Еще материалы раздела «Росія»