<
НОВИНИ ДНЯ: В Україні змінять правила торгівлі алкоголем, сигаретами та пальним  У російській армії рекордне дезертирство з початку війни, - британська розвідка  Бутерброди з оселедцем і буряком на чорному хлібі: рецепт ефектної закуски  Свята в травні: чи будуть в Україні додаткові вихідні  Дощі, грози та заморозки: синоптик розказвав, де чекати негоди до кінця тижня  Жителі яких країн готові воювати за свою країну і які у рейтингу українці — опитування  Рецепт рибного супу з лососемвсі новини дня
Політика
Європа
14.05.2022 630

"Членство України в ЄС і НАТО - це колапс і крах Росії як імперії та світового гравця", - Клімкін

Росія почала війну проти України. За словами Клімкіна, це може нам допомогти у просуванні до ЄС. Багатьом політикам в ЄС, які дуже боялися путінського шантажу та ескалації, тепер не мають чого боятися.

В Москві бачать Україну або як васала у своїй виключній сфері впливу, або взагалі не бачать. Путін шантажував Януковича через підписання Угоди про асоціацію, і з того часу все не тільки не змінилося - навпаки, Росія почала війну проти України.

Про це заявив колишній міністр закордонних справ України Павло Клімкін. Пише ТСН. 

"Лавров сьогодні сказав, що Росія "не вважає нешкідливим" членство в України в ЄС. Хто б сумнівався. Для Росії "запахло смаженим" - статусом кандидата для України. Що НАТО, що Євросоюз - членство України в них - це колапс і крах Росії як імперії та світового гравця", - написав він у Telegram-каналі.

За словами політика, це може нам допомогти у просуванні до ЄС. Багато політиків у ЄС, які дуже боялися путінського шантажу та ескалації, тепер не мають чого боятися.

"Війна змінила все, і саме зараз прекрасний момент відкрити для нас ворота ЄС. Всім тепер зрозуміло, де проходить кордон Європи та Азії, а головне: чому українці за ментальністю європейці, а росіяни - та ж сама середньовічна орда", - сказав він.

Клімкін зазначив, що для ЄС це, можливо, ключовий тест 21 століття: бути сильним разом з Україною і дивитися в майбутнє, або бути слабким, тягнути час і "тягнути кота" і, звісно, себе за хвіст.

"Саме цей вибір визначить майбутню долю Євросоюзу, і я вірю в нашу спільну долю", - резюмував він.

Нагадаємо, що вже у червні європейські лідери обговорять заявку на вступ України до Євросоюзу. Наразі Єврокомісія обробляє опитувальники, які Україна вже передала ЄС.

Оценка материала:

5.00 / 1
"Членство України в ЄС і НАТО - це колапс і крах Росії як імперії та світового гравця", - Клімкін 5.00 5 1
Політика / Європа
14.05.2022 630
Еще материалы раздела «Європа»