<
НОВИНИ ДНЯ: Українців закликають не "світити" імена полонених на мітингах  Конгресмен США про те, коли Україна отримає допомогу: раніше, ніж будь-хто може подумати  Bradley, M113 і не тільки. Пентагон готує пакет допомоги Україні, - Politico  Як зміниться погода в Україні найближчим часом: прогноз синоптиків на 23-26 квітня  Портников назвав причини, чому США нарешті проголосували за допомогу Україні  Байден у розмові з Зеленським дав дві важливі обіцянки: чого чекати Україні  В Україну повертається тепло - 23 квітня вдень уже буде до +21°всі новини дня
Політика
Україна
14.05.2022 587

Захисники Маріуполя загалом знищили 6 000 росіян і понад 100 одиниць техніки - «Азов»

Захисники Маріуполя від початку повномасштабної війни знищити близько 6 000 російських загарбників і понад 100 одиниць ворожої бронетехніки.

630_360_1646675852-464_14.05.22

Як передає Укрінформ, про це заявив заступник командира полку "Азов", капітан Святослав Паламар ("Калина") під час спеціальної військової панелі Київського безпекового форуму.

«Нашим гарнізоном вдалося знищити близько 6 тисяч одиниць ворожої сили, в тому числі одного генерала. Близько 78 танків, понад 100 одиниць бронетехніки. Це за підтвердженими. Є ще, звісно, багато непідтверджених даних, на які ми не будемо спиратися», - повідомив Паламар.

Він підкреслив, що на штурм Маріуполя ворог кинув свої елітні підрозділи.

«Це 150-та дивізія, це 68-й танковий полк. Це 83-тя бригада ВДВ. Це 346-та бригада ГРУ, спецназ. Це 22-га бригада спецназ ГРУ. Це 9-й полк морської піхоти «ДНР». Це 810-та бригада чорноморського флоту. Це 155-та Тихоокеанська бригада. І також це стратегічна авіація та тактична авіація. Це найманці «Вагнера» і також інші бойовики з інших територій російської федерації та Кавказу», - сказав він.

Заступник командира полку "Азов" зазначив, що ворог переважав українських захисників у кількості озброєння і кількості піхоти.

«Це угрупування нараховувало близько 14 тисяч військовослужбовців. Це надзвичайно величезна кількість техніки, це літаки, це кораблі, це корабельна артилерія, це літаковильоти як тактичної, так і стратегічної авіації. І велика кількість артилерії, засобів РСЗО. А також величезна кількість ракет була випущена по нас за весь цей період», - підкреслив він.

Як зазначив Паламар, наразі оборона «Азовсталі», яку намагаються штурмувати російські війська, триває.

«Ми чинитимемо опір далі, доки у нас буде змога», - запевнив український захисник.

Як повідомлялося, Маріуполь продовжують боронити бійці полку «Азов», українська морська піхота та мотострілки.

Територію меткомбінату загарбники постійно обстрілюють з усіх видів озброєння, намагаються штурмувати. Серед військових кілька сотень поранених. Медикаментів гостро бракує і люди помирають у муках.

Президент Володимир Зеленський повідомив, що українська влада працює над дипломатичними варіантами для порятунку українських військових, які перебувають на території "Азовсталі".

Сьогодні, 13 травня, радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко оприлюднив нове відео, на якому видно, як бомблять металургійний комбінат «Азовсталь» і який густий дим піднімається у небо від ворожих вибухів.

Оценка материала:

5.00 / 1
Захисники Маріуполя загалом знищили 6 000 росіян і понад 100 одиниць техніки - «Азов» 5.00 5 1
Політика / Україна
14.05.2022 587
Еще материалы раздела «Україна»