<
НОВИНИ ДНЯ: Україну накрило сильне похолодання: де 19 квітня будуть дощі, сніг та заморозки  Чехія планує передати Україні півтора мільйона снарядів до кінця року, - прем'єр  ПАРЄ ухвалила сенсаційні рішення про Путіна, РПЦ та російські НПЗ  Україна отримає перші снаряди від чеської ініціативи пізніше, ніж очікувалося: нові терміни  Сніг не лише в Карпатах. Синоптик дала прогноз на 19 квітня в Україні  Коли фронт відчує американську допомогу? Оптимістичний і песимістичний сценарії  Боррель пояснив, чому США не збиватимуть російські ракети над Україноювсі новини дня
Політика
Україна
14.05.2022 627

Пентагон: Артилерія України зриває спроби росіян розвинути наступ

Українські артилерійські підрозділи, які отримали у своє розпорядження нову західну зброю, в тому числі майже 90 американських гаубиць М777, практично зірвали всі спроби росіян розвинути наступ на території України.

630_360_1651518981-148_14.05.22

Таку оцінку висловив у п’ятницю під час телефонного брифінгу високопоставлений представник Пентагону, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Українська артилерія зриває зусилля росіян захопити більшу територію, у тому числі їхні спроби перетнути річку (Сіверський - ред.) Донець», - зауважив військовий чиновник.

Він зазначив, що росіяни все ще намагаються відновити наступальний імпульс на Донбасі, однак дії українських військ «впливають на їхню здатність консолідувати сили», а також отримувати підкріплення. У цьому контексті він підкреслив, що ЗСУ з отриманими новими зразками озброєнь демонструють значне підвищення ефективності ведення бойових дій.

«Відгуки, які ми отримуємо від артилеристів з України, є дуже позитивними щодо користі гаубиць M777», - зауважив чиновник.

Представник Пентагону також підтвердив, що між Ізюмом і Слов’янськом точаться запеклі бої, але росіянам там не вдалося досягти особливого прогресу. Однак, за його словами, силам рф вдалося дещо просунутися на захід в районі Попасної.

Представник оборонного відомства США, крім того, зауважив, що українські фахівці продовжують проходити навчання щодо освоєння нових систем озброєнь, у тому числі гаубиць М777, а також бойових безпілотних дронів.

Як повідомляв Укрінформ, у п’ятницю міністр оборони США Ллойд Остін провів телефонну розмову з українським колегою Олексієм Резніковим. Сторони, зокрема, обговорили подальшу військову допомогу Україні.

Оценка материала:

5.00 / 1
Пентагон: Артилерія України зриває спроби росіян розвинути наступ 5.00 5 1
Політика / Україна
14.05.2022 627
Еще материалы раздела «Україна»