<
НОВИНИ ДНЯ: Коли фронт відчує американську допомогу? Оптимістичний і песимістичний сценарії  Боррель пояснив, чому США не збиватимуть російські ракети над Україною  Місія Juno NASA відобразила вулканічний світ супутника Юпітера  "Погрілися, пора померзнути": синоптик прогнозує потужну негоду в Україні  Як F-16 вплинуть на перебіг війни в Україні: Євлаш пояснив  "Погрілися, пора померзнути": синоптикиня уточнила прогноз погоди в Україні на четвер  Синоптик назвала точну дату, коли в Україні очікуються заморозкивсі новини дня
Політика
Україна
14.05.2022 1247

Путін пропонує Заходу зупинитися і домовитися щодо України – Арестович

Радник голови ОП Олексій Арестович заявив, що російський диктатор Володимир Путін відправив своїх представників до низки західних країн, щоби обговорити припинення війни проти України та можливість домовитися стосовно вже захоплених територій.

Про це Арестович сказав в ефірі каналу "Фейгін Live". Пише liga.net.

За його словами, кремлівські "емісари" поїхали до низки західних країн (Арестович назвав Німеччину, Францію, Угорщину "тощо") з повісткою, "яка звучить приблизно так: усі ми трохи погарячкували, просимо зрозуміти і пробачити".

Він нагадав, що прессекретар президента Туреччини Ібрагім Калин після свого візиту до Києва сказав виданню Türkiye, що Росія "хоче сісти за стіл переговорів не лише з Україною, а й із Заходом, та укласти нову велику угоду".

"Росія намагається сторгуватися: усі ми були трохи неправі, але давайте Мінськ-3", – сказав Арестович.

Крім того, за його словами, президент Франції Емманюель Макрон нібито запропонував президенту Володимиру Зеленському: "давайте ви поступитеся трохи суверенітетом України, і Путін заспокоїться".

Раніше сьогодні Зеленський в інтерв'ю італійському телеканалу Rai 1 сказав, що Макрон зараз даремно намагається шукати "вихід для Росії" з ситуації, що склалася з її невдалими військовими діями проти України. "А мені пропонувати деякі речі, пов'язані зі поступками щодо нашого суверенітету заради того, щоби зберегти обличчя президенту Путіну. Мені здається, це не дуже коректно з боку тих чи інших лідерів. Ми не готові зберігати щось комусь і втрачати за це наші території", – сказав Зеленський.

Також Арестович згадав про рішення Фінляндії та Швеції стати членами НАТО.

"Треба чітко розуміти. Кремль жене емісарів на Захід, пропонуючи зупинитися і домовитися. Домовитися щодо вже захоплених територій", – сказав Арестович.

"Дзуськи. Нічого такого не буде. Мочитимемо, поки не замочимо і не виженемо звідси", – додав він.

Оценка материала:

5.00 / 2
Путін пропонує Заходу зупинитися і домовитися щодо України – Арестович 5.00 5 2
Політика / Україна
14.05.2022 1247
Еще материалы раздела «Україна»