НОВИНИ ДНЯ: На тлі потепління. Синоптики попередили, де до кінця робочого тижня пройдуть дощі  У Британії визнали, що не могли б воювати з Росією понад два місяці  Смачні батуринські коржики за 110-літнім рецептом: такими ласували гетьмани  Ще буде короткочасне похолодання: синоптикиня розповіла, якої погоди чекати в Україні  Франція найближчим часом зможе передати Україні майже 80 установок Caesar  Як Україна може досягти ядерного паритету з РФ: нардеп назвав три шляхи  28 березня в Україні стане ще тепліше, у кількох областях - дощі всі новини дня
Політика
Україна
15.05.2022 546

Україна залучила до порятунку захисників Азовсталі мало не весь світ – Міноборони

Україна залучила до процесу порятунку захисників меткомбінату «Азовсталь» у Маріуполі мало не весь світ.

630_360_1652543948-435_15.05.22

Про це заступниця міністра оборони Ганна Маляр написала у Фейсбуці за результатами зустрічі з родичами захисників Маріуполя, передає Укрінформ.

«Використовуються на сьогодні всі можливості. Наша держава підключила до цього процесу ледь не весь світ. Розмова була дуже щира, іноді зі сльозами на очах - бо це наш спільний біль і наша спільна справа – порятунок», зазначила Маляр.

За її словами, на закритій зустрічі з родинами захисників - бійців ЗСУ, Нацгвардії, Нацполіції та прикордонників - представники влади відверто розповіли про актуальну ситуацію та колосальну роботу, яку проводить держава для порятунку військових на Азовсталі.

«Триває військова операція і тому публічно ми практично нічого не говоримо, щоб не зашкодити», – зауважила заступниця глави МОУ.

Як повідомляв Укрінформ, представники Кабінету Міністрів 14 травня провели зустріч із родичами захисників меткомбінату «Азовсталь». Участь у ній узяли віцепрем'єр-міністр - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук, міністр у справах ветеранів Юлія Лапутіна, заступниця міністра оборони Ганна Маляр, заступниця міністра внутрішніх справ Катерина Павліченко, а також представникам Генштабу, Нацгвардії та Державної прикордонної служби.

Україна долучає низку країн світу, серед яких Ізраїль, Швейцарія, Туреччина, Фінляндія, до процесу переговорів з росією щодо визволення військових з комбінату «Азовсталь» у Маріуполі.

В укриттях заблокованого заводу "Азовсталь" перебувають близько 600 тяжкопоранених бійців, яким через відсутність медикаментів і брак медиків не можуть надати належну допомогу. Територію меткомбінату постійно обстрілюють і намагаються штурмувати.

Міністр із питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук заявила, що спецоперація з евакуації із «Азовсталі» розпочнеться з порятунку тяжкопоранених військовослужбовців та відбуватиметься в кілька етапів.

Раніше Україна запропонувала росії обміняти важкопоранених бійців з Азовсталі на полонених росіян за стандартними правилами обміну військовополонених. За словами Верещук, військовим шляхом деблокувати Азовсталь наразі неможливо. Захисники Азовсталі здаватися у полон не збираються, а росіяни не погоджуються на процедуру екстракції.

Оценка материала:

5.00 / 1
Україна залучила до порятунку захисників Азовсталі мало не весь світ – Міноборони 5.00 5 1
Політика / Україна
15.05.2022 546
Еще материалы раздела «Україна»