<
НОВИНИ ДНЯ: США оголосили новий пакет допомоги Україні: що в ньому  Не лише Patriot. У Повітряних силах розповіли, поставок яких засобів ППО чекає Україна  У Севастополі на ремонті стоять три великі десантні кораблі РФ  "Лінива" паска без вимішування тіста: рецепт, який вдасться у будь-кого  Коли закінчується навчальний рік у школах 2024 року: Міносвіти назвало дату початку літніх канікул  В Україні змінять правила торгівлі алкоголем, сигаретами та пальним  У російській армії рекордне дезертирство з початку війни, - британська розвідкавсі новини дня
Життя та Стиль
Столиця
15.05.2022 533

З початку вторгнення рф рівень злочинності у столиці знизився майже на 50% - поліція

У Києві від початку повномасштабного вторгнення рф в Україну спостерігається зниження рівня злочинності майже на 50%, криміногенна ситуація контрольована.

Про це повідомив начальник поліції Києва Іван Вигівський у телеефірі, передає кореспондент Укрінформу.

«У перші дні повномасштабного вторгнення рф громадяни покидали Київ, і, звісно, злочинці також покидали територію міста, побоюючись за своє життя. Наразі ситуація контрольована. І з початку вторгнення ми бачимо зниження злочинності майже на 50%», - сказав Вигівський.

За його словами, у столиці на лінію 102 від 24 лютого загалом надійшло понад 130 тисяч звернень громадян різного характеру.

Водночас столична поліція відзначає зниження рівня вчинення майнових злочинів і тих, що пов’язані з незаконним заволодінням транспортними засобами. За словами начальника поліції Києва, з одного боку, це пов’язано з меншою кількістю населення і, відповідно, звернень, а з іншого боку - з тим, що частина злочинців поїхала з міста. Крім того, у період війни була посилена кримінальна відповідальність за вчинення майнових злочинів.

«Загалом можу сказати, що знижено майже на 60% кількість крадіжок, розбійні напади – там взагалі до 80%, грабежі - зменшено кількість скоєних на 60%», - сказав Вигівський.

Він нагадав, що поліція Києва з перших днів повномасштабного вторгнення рф у кожному районі створила близько 10 секторів, де були розміщені поліцейські на постійній основі. Вони безпосередньо спілкувалися з місцевими жителями.

«І досі вони (мешканці - ред.) звертаються, допомагають нам, надають усіляку інформацію, коли з’являються якісь сторонні особи. І, таким чином, профілактично вдалося не допустити збільшення майнових злочинів», - зазначив правоохоронець.

За його словами, у поліцейських були побоювання щодо мародерства, пов’язаного з крадіжками з квартир. «Та навіть наразі, коли велика кількість громадян повертається до Києва, ми не бачимо ... сплеску цих злочинів», - сказав Вигівський.

Він також повідомив, що наразі у Києві функціонує 49 блокпостів із 220-ти, вони переважно розташовані на в’їздах і виїздах з міста.

«Особливо виникають питання щодо проїзду цих блокпостів у комендантську годину. Є спецперепустки, які видають для спеціальних служб, правоохоронців, паролі, з якими можна проїжджати ці блокпости. Іншим особам, цивільним, не рекомендовано після комендантської години перетинати ці блокпости», - уточнив начальник столичної поліції.

Відповідаючи на запитання щодо скасування комендантської години, Вигівський висловив думку, що наразі це недоцільно. «Йде війна, воєнний стан продовжено, тому ці заходи необхідні і вони будуть продовжені, і найближчим часом вони зняті не будуть. І блокпости так само будуть функціонувати», - сказав він.

Як повідомлялося, 24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок повномасштабного вторгнення в Україну. Війська рф обстрілюють і руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню, балістичних ракет.

В Україні запроваджено воєнний стан.

Оценка материала:

5.00 / 1
З початку вторгнення рф рівень злочинності у столиці знизився майже на 50% - поліція 5.00 5 1
Життя та Стиль / Столиця
15.05.2022 533
Еще материалы раздела «Столиця»