<
НОВИНИ ДНЯ: Буданов розкрив план зі знищення путінської армії в Україні  Допомога Україні від США: згідно з законопроєктом американська влада має розробити довгострокову стратегію підтримки  Перед вихідними дощів в Україні поменшає, але тепліше не стане  Чи зберігає Україна суверенітет та чи здатна ухвалювати власні рішення: думка громадян  Синоптики попереджають про сильні заморозки: де і коли суттєво знизиться температура  Україну накрило сильне похолодання: де 19 квітня будуть дощі, сніг та заморозки  Чехія планує передати Україні півтора мільйона снарядів до кінця року, - прем'єрвсі новини дня
Політика
Світ
15.05.2022 666

"Росія навмисне перетворила своє вторгнення в Україну на "зернову війну", - МЗС Німеччини

Бербок заявила, що дії Росії викликають перебої з поставками зерна, незмірне зростання цін. Це свідомо обраний інструмент у гібридній війні.

f4e9708f7a1301960d189ee238bed6c0_15.05.22

Росія навмисне вирішила перетворити війну проти України у війну за зерно.

Про це заявила міністерка закордонних справ Німеччини Анналена Бербок на підсумковій пресконференції зустрічі міністрів закордонних справ G7 у Німеччині, передає Bild. Пише ТСН. 

"Дії Росії викликають перебої з поставками, незмірне зростання цін - не тільки в нашій країні, а й у всьому світі - і загрозу жорстокого голоду. Ми не маємо бути наївними - це не побічна шкода. Це свідомо обраний інструмент у гібридній війні, яка ведеться зараз", - сказала Бербок.

За словами дипломатки, Росія готує живильне середовище для нових криз, щоб навмисно послабити міжнародну єдність проти війни Росії.

"Те, як ми діємо або як ми не діємо, визначатиме те, як ми житимемо разом у світі на багато років або, можливо, десятиліття вперед. Кінець взагалі нічого не каже, це не варіант для нас, особисто для мене", - зауважила Бербок.

Нагадаємо, що Україна на зустрічі послів G7 назвала необхідним створення впливової Організації країн-експортерів зернових, яка би реагувала на світові виклики на ринку.

Оценка материала:

5.00 / 1
"Росія навмисне перетворила своє вторгнення в Україну на "зернову війну", - МЗС Німеччини 5.00 5 1
Політика / Світ
15.05.2022 666
Еще материалы раздела «Світ»