<
НОВИНИ ДНЯ: Коли фронт відчує американську допомогу? Оптимістичний і песимістичний сценарії  Боррель пояснив, чому США не збиватимуть російські ракети над Україною  Місія Juno NASA відобразила вулканічний світ супутника Юпітера  "Погрілися, пора померзнути": синоптик прогнозує потужну негоду в Україні  Як F-16 вплинуть на перебіг війни в Україні: Євлаш пояснив  "Погрілися, пора померзнути": синоптикиня уточнила прогноз погоди в Україні на четвер  Синоптик назвала точну дату, коли в Україні очікуються заморозкивсі новини дня
Політика
Україна
16.05.2022 623

Ленд-ліз для України не призведе до шаленого боргу перед США, - Квін

Поставки американських озброєнь по ленд-лізу для України не призведе до появи шаленого боргу перед США. Сам ленд-ліз просто прискорить поставки зброї.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на інтерв'ю тимчасово повіреної у справах США Крістіни Квін для "Європейської правди".

За її словами, немає мови про те, що Україна повинна повернути все, що отримає по цьому ленд-лізу. Його сенс в обході експортної процедури і додаткових погоджень.

"Скажу відверто, це просто процедура прискорення поставок зброї. Тому, звичайно ж, ленд-ліз не призведе до появи в України якогось шаленого боргу після війни",-додала Квін.

Президент США Джо Байден 9 травня 2022 підписав закон про ленд-лізу для України. Цей документ дає йому право на безоплатній або частково безоплатній основі передавати військову техніку, боєприпаси і так далі для допомоги у протидії російській агресії.

До цього механізм застосовувався під час Другої світової війни, коли США поставками передових озброєнь допомогли союзникам перемогти нацистську Німеччину.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський, коментуючи ленд-ліз, заявив, що за допомогою американського народу українська армія зможе здобути перемогу над Росією.

Оценка материала:

5.00 / 1
Ленд-ліз для України не призведе до шаленого боргу перед США, - Квін 5.00 5 1
Політика / Україна
16.05.2022 623
Еще материалы раздела «Україна»