<
НОВИНИ ДНЯ: Церковний календар на травень 2024 року: дата Великодня та інших важливих релігійних свят  Дощі чи сонце? Синоптики розповіли, якої погоди чекати в Україні на Великдень  США хочуть дати фінансову допомогу Україні в кредит, але його можуть списати  Приготування домашньої ковбаси зі свинини до Великодня: смакота на святковий стіл  Перед вихідними дощів в Україні поменшає, але тепліше не стане  Генсек НАТО відреагував на потребу України в ППО  Чи зберігає Україна суверенітет та чи здатна ухвалювати власні рішення: думка громадянвсі новини дня
Політика
Україна
16.05.2022 613

Українська ППО знищила на підльоті до Одеси ворожу крилату ракету

Підрозділ протиповітряної оборони Повітряних сил ЗСУ знищив опівдні 16 травня на підльоті до Одеси крилату ракету типу «Х», випущену російським літаком.

Про це командування Повітряних сил ЗСУ повідомляє у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«16 травня, опівдні, воїнами повітряного командування «Південь» виявлена і знищена крилата ракета типу «Х», випущена винищувачем російських окупантів у напрямку міста Одеси», - йдеться у повідомленні.

У пресслужбі ПК «Південь» констатували, що наразі «вороже корабельне угруповання рф у північно-західній частині Чорного моря складається з двох кораблів – носіїв крилатих ракет та шести великих десантних кораблів. При цьому противник продовжує підйомно-рятувальні роботи на місці знищення десантного катеру типу «Серна» біля Зміїного і намагається облаштувати позиції та організувати поставку техніки на острів».

Тож загроза ракетних ударів та імовірність висадки десанту залишається актуальною, наголосили в ПК «Південь» і закликали жителів Одещини «не нехтувати заходами безпеки, дотримуватися встановлених обмежень щодо заборони відвідування замінованого узбережжя та прибережних вод».

Як повідомляв в Укрінформ, першою крилатою ракетою ворог вдарив по Одещині вранці 16 травня. Було уражено об'єкт туристичної інфраструктури, зруйновані будівлі, спалахнула пожежа. Постраждали четверо осіб, у тому числі дитина.

Ворог також продовжує атакувати пошкоджений і непрацюючий міст через Дністровський лиман, але влучає у мирних мешканців.

Оценка материала:

5.00 / 1
Українська ППО знищила на підльоті до Одеси ворожу крилату ракету 5.00 5 1
Політика / Україна
16.05.2022 613
Еще материалы раздела «Україна»