НОВИНИ ДНЯ: Путін залякує, проте сам боїться війни з НАТО: в Європі пояснили, навіщо диктатор "сіє страх" на Заході  Коли прийде весняне тепло: прогноз погоди в Україні на п'ять днів  Атака на нафтопереробну галузь Росії: удари українських дронів можуть спричинити кризу — експерт  У порти Одеси незабаром повернуться великі контейнеровози та пороми, - ЗМІ  Прогноз погоди на 19 березня: де в Україні буде дощ і мокрий сніг  Частина "вагнерівців" виїхала з Білорусі. "Гаюн" назвав можливу причину  Хто з військовозобов'язаних може законно відмовитися від повістки – пояснення юристкивсі новини дня
16.05.2022 669

НБУ планує пом'якшити валютні обмеження і відмовитися від фіксованого курсу гривні

Національний банк планує пом'якшити деякі валютні обмеження, введені з першого дня війни. Крім того, НБУ може відмовитися від фіксованого курсу на рівні 29,25 гривень за долар.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на інтерв'ю голови НБУ Кирила Шевченка виданню The Asahi Shimbun.

"Хочу повідомити, що зараз ми розглядаємо можливість пом'якшення деяких валютних обмежень. Ми також думаємо, як повернутися до режиму плаваючого обмінного курсу", - сказав він.

За його словами, такий крок принесе більше стабільності на валютний ринок.

Як нагадав Шевченко, для вирішення проблеми девальвації гривні на початку війни НБУ зробив ряд кроків. "Один з них - фіксований обмінний курс. Відхилення ринкового курсу від офіційного дійсно дуже незначне", - повідомив він.

Оценка материала:

5.00 / 1
НБУ планує пом'якшити валютні обмеження і відмовитися від фіксованого курсу гривні 5.00 5 1
Бізнес / Фінанси та банки
16.05.2022 669
Еще материалы раздела «Фінанси та банки»