НОВИНИ ДНЯ: В Україні 19 березня переважатиме дощова та прохолодна погода  Путін перемагає у виборах у РФ з "рекордним" результатом, - ЦВК  Чи застосує Вашингтон ленд-ліз для України: британський полковник розповів про настрої в США  Путін залякує, проте сам боїться війни з НАТО: в Європі пояснили, навіщо диктатор "сіє страх" на Заході  Коли прийде весняне тепло: прогноз погоди в Україні на п'ять днів  Атака на нафтопереробну галузь Росії: удари українських дронів можуть спричинити кризу — експерт  У порти Одеси незабаром повернуться великі контейнеровози та пороми, - ЗМІвсі новини дня
Політика
Світ
17.05.2022 7531

В ОДКБ вирішили взаємодіяти з НАТО

Лідери країн-учасниць організації також заявили, що протидіятимуть "героїзації нацизму та поширенню неонацизму, а також расизму та ксенофобії".

Представники країн ОДКБ (Росія, Вірменія, Білорусь, Казахстан, Киргизстан, Таджикистан) вирішили налагоджувати відносини з НАТО та засудили спроби "героїзації нацизму". Про це йдеться у підсумковій заяві саміту ОДКБ, що відбувся у понеділок, 16 травня у Москві.  Пише Корреспондент.net.

"Усвідомлюючи свою відповідальність за забезпечення міцного миру в євразійському регіоні, наголошуємо на важливості зниження напруженості на континенті та підтверджуємо готовність налагоджувати практичну взаємодію з Організацією Північноатлантичного договору", - йдеться у тексті документа.

Учасники саміту також "рішуче засудили будь-які спроби фальшування історичних подій", пов'язаних із внеском у протидію нацистській агресії.

"Спільними зусиллями продовжуватимемо протидіяти будь-яким спробам героїзації нацизму та поширення неонацизму, а також расизму та ксенофобії", - заявили лідери країн ОДКБ.

Раніше повідомлялося, що країни ОДКБ восени проведуть серію військових навчань, надалі їх кількість збільшуватиметься.

Нагадаємо, Лукашенко запропонував ОДКБ відключити зовнішній інтернет та створити свій.


Організація договору колективної безпеки (ОДКБ) – військово-політична міжнародна організація, до складу якої входять Білорусь, Вірменія, Казахстан, Киргизстан, Росія, Таджикистан. Статут ОДКБ дозволяє використовувати військових та миротворців країн-членів лише на території країн-учасниць договору на їх запит. Україна не є членом ОДКЛ.

Оценка материала:

4.60 / 5
В ОДКБ вирішили взаємодіяти з НАТО 4.60 5 5
Політика / Світ
17.05.2022 7531
Еще материалы раздела «Світ»