НОВИНИ ДНЯ: У порти Одеси незабаром повернуться великі контейнеровози та пороми, - ЗМІ  Прогноз погоди на 19 березня: де в Україні буде дощ і мокрий сніг  Частина "вагнерівців" виїхала з Білорусі. "Гаюн" назвав можливу причину  Хто з військовозобов'язаних може законно відмовитися від повістки – пояснення юристки  Вибух військового вертольота у Придністров’ї: експерт прогнозує повну втрату боєздатності сепаратистів  На заході сніг та ожеледиця, на решті територій дощитиме: погода на 19 березня  Брехня Трампа: політик розповів вигадану історію про "запис" свого дзвінка до Зеленськоговсі новини дня
Політика
Росія
17.05.2022 1270

"Російському режиму кінець": Клімкін пояснив, що означає вихід McDonald's з ринку РФ

Найбільша у світі мережа закладів швидкого харчування McDonald's остаточно вирішила піти з ринку РФ. Це означає, що "путінському режиму в Росії кінець".

Таку думку висловив колишній міністр закордонних справ України Павло Клімкін. За його словами, вихід такого потужного бізнесу - "це колосальний стрибок до бізнес-ізоляції російського режиму" і символ "перестройки" Росії.

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook. Пише ТСН. 

Політик нагадав, що перший ресторан відкрився у Москві у січні 1990 року, черга стояла майже на кілометр.

"Сьогодні особливий день в історії Росії - я не жартую. З Росії пішов "МакДональдс". Можете посміхатися, але це - колосальний стрибок до бізнес-ізоляції російського режиму. Так, з Росії вже пішло більше 500 компаній, але "МакДональдс" - це символ "перестройки". Надіям на нову Росію остаточно прийшов кінець", - пояснив Клімкін.

"МакДональдс" тягнув до останнього, так хотів залишитися. До речі, у нього в РФ працює більше 60 тисяч. Але врешті-решт поступився спільному тиску зі всіх сторін. Аргументація дуже проста: ми не можемо знаходитися в країні, яка веде війну, це не відповідає нашим цінностям і це погано для бренду. 32 роки тому всі сподівалися на ліберальну демократичну Росію, тепер її винесли за рамки цивілізації. Все, що було зроблено після Холодної війни, помножено на нуль, а російському режиму кінець, тепер лише питання коли", - зазначив політик.

Нагадаємо, російські ЗМІ повідомили, що McDonald's остаточно йде з ринку РФ та розпочав продаж російського бізнесу. Про це також згодом написав голова Офісу президента Андрій Єрмак, назвавши це дуже важливим сигналом.

Оценка материала:

5.00 / 4
"Російському режиму кінець": Клімкін пояснив, що означає вихід McDonald's з ринку РФ 5.00 5 4
Політика / Росія
17.05.2022 1270
Еще материалы раздела «Росія»