<
НОВИНИ ДНЯ: Яка кількість населення в Україні буде 2050 року: демографи шокували прогнозом  Наближений до Путіна олігарх виведе частину бізнесу з Росії через вплив санкцій  Новий закон про мобілізацію: хто втратить відстрочку та які зміни для її отримання  Синоптикиня Наталка Діденко попередила про потужні дощі та повідомила, коли потеплішає  Демонтаж колишньої Арки дружби народів: у КМДА заявили про небезпеку  Курс на 40: чому росте долар, від кого це залежить і як довго триватиме  На Україну насувається активний циклон із півдня: яку погоду очікувати 24 квітнявсі новини дня
Політика
Україна
17.05.2022 895

Є всі шанси зробити контрнаступ у Херсонській області переможним, - Грабський

У Збройних сил України є можливість перейти в контрнаступ в Херсонській області. Однак для цього необхідно виконувати ті ж вимоги, які є у всіх правилах військового мистецтва.

Про це в інтерв'ю РБК-Україна розповів полковник Сергій Грабський.

"Ми повинні мати перевагу над противником, ми повинні перехопити оперативну і тактичну ініціативу. Ми повинні бути прикриті з повітря, тому що нам доводиться діяти проти угруповання ворога, у якого "непотоплюваний авіаносець" під назвою Крим і необмежені можливості з постачання і забезпечення цього "авіаносця". У нас є надійні плацдарми на Лівому березі Дніпра", - заявив військовий експерт.

За його словами, ЗСУ також повинні виконати проміжне завдання - знищити противника на Правобережжі і утримати переправи через Дніпро на території Херсонської області.

"Для нас важливо, щоб ця операція була ретельно підготовлена з гарантією перемоги. Ми маємо всі шанси зробити її такою, але для цього потрібен час, зосередженість і відповідний рівень координації, взаємодії і здатності", - підкреслив Грабський.

Раніше аналітики ISW заявили, що війська РФ можуть відновити наступ для захоплення всієї Херсонської області.

Оценка материала:

5.00 / 1
Є всі шанси зробити контрнаступ у Херсонській області переможним, - Грабський 5.00 5 1
Політика / Україна
17.05.2022 895
Еще материалы раздела «Україна»