НОВИНИ ДНЯ: Брехня Трампа: політик розповів вигадану історію про "запис" свого дзвінка до Зеленського  Британія радить Україні зосередитися на ударах по Криму та відкласти контрнаступ - Sunday Times  Як приготувати мигдальне молоко в домашніх умовах: рецепт  Переговори з Росією: чому насправді США та Німеччина бояться поразки Путіна у війні  Жителів Київської області попередили про дощ та сніг: Гідрометцентр розповів про погоду на початку тижня  Дощі, тумани і температурні гойдалки: прогноз синоптика на новий тиждень  Законні цілі. Чи можуть удари по НПЗ "знекровити" Росію та допомогти Україні на фронтівсі новини дня
Політика
Україна
17.05.2022 2031

Чи наважиться Білорусь напасти на Україну: відповідь військового експерта

Демонстраційні дії військових у Придністров'ї та Білорусі здійснюються для відвертання уваги. Атака окупаційних військ з цих напрямків малоймовірна.

Зовсім не факт, що Лукашенко наважиться віддати наказ про напад на Україну.

Про це в інтерв'ю РБК-Україна заявив полковник Сергій Грабський.

З його слів, Росія намагається відволікти ЗСУ на Харківському, Ізюмському та Донецькому напрямках, адже там українські військові здійснюють активний контрнаступ.

"Така ж ситуація на сьогодні спостерігається і в районі Придністров'я. Тому що можливість атаки з Придністров'я на сьогодні є абсолютно мізерною. Така ж сама мізерна можливість на сьогодні і атаки з напрямку Білорусі. Натомість такі демонстраційні дії що з Придністров'я, що з Білорусі змушують нас тримати там війська прикриття, а це сотні наших бійців, які були б дуже й дуже доречні для посилення тиску на ворога на Донбасі", - зазначив Грабський.

Також він додав, що напад самої Білорусі можна повністю виключити, оскільки їхні сили навіть "не мають ознак створення ударного угруповання". Їхня мета - залякування та спостереження за діями України.

Нагадаємо, що російські окупанти намагаються завершити свою підготовку до нового наступу на Україну. У Генштабі попередили, що зберігається загроза ракетних ударів з території Білорусі.

Оценка материала:

5.00 / 4
Чи наважиться Білорусь напасти на Україну: відповідь військового експерта 5.00 5 4
Політика / Україна
17.05.2022 2031
Еще материалы раздела «Україна»