НОВИНИ ДНЯ: Буданов пояснив, чому спецслужби РФ допустили напад на “Крокус Сіті”  Чому ІД вибрала Росію за ціль і чи є можливість нових терактів у РФ – відповідь Невзорова  Тост з авокадо та яйцем: корисний рецепт  У Польщі готуються скасувати виплати за розміщення українців: коли це буде  Перед вихідними в Україні пройдуть дощі та грози: прогноз на 29 березня  Зеленський про фронт: ситуацію стабілізували, але назріває новий наступ Росії  Скільки можна зберігати борщ в холодильнику, щоб він лишався смачним та їстівнимвсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
17.05.2022 712

На Київщині виявили масове поховання розстріляних загарбниками людей

Неподалік селища Макарів Київської області виявили масове поховання розстріляних російськими загарбниками людей, один з убитих - громадянин Чехії.

630_360_1652738095-826_17.05.22

Про це поліція Київської області повідомляє у Фейсбуці, передає Укрінформ.

"У Бучанському районі поліція Київщини виявила та оглянула тіла трьох убитих російськими окупантами мирних осіб. Захоронення знайшли біля окружної дороги неподалік Макарова, де в період бойових дій розміщувались позиції росіян", - зазначається у повідомленні.

За інформацією обласної поліції, в ямі були тіла трьох чоловіків. Водночас поряд із захороненням виявили розтяжку із гранатою «Ф-1», яку залишили російські військові.

«Дві особи були вбиті в голову, одна - в живіт. На місці захоронення знайшли документи одного з загиблих - це громадянин Чехії. Є його відповідні дані. Інші дві людини не встановлені на даний час, але вони були в цивільному одязі. Ми будемо шукати при яких обставинах вони зникли на території України» - зазначив начальник Головного управління Нацполіції в Київській області Андрій Нєбитов.

Встановлено, що громадянин Чехії до війни працював в Україні далекобійником, а з початком бойових дій приїхав до України допомагати як волонтер. 3 березня чоловік перестав виходити на зв'язок. На Батьківщині у 49-річного іноземця залишались дружина та брат.

Повідомляється також, що неподалік села Раківка поліцейські виявили тіло ще одного розстріляного місцевого жителя. Жертвою загарбників став колишній оперативний працівник органів внутрішніх справ, який перебував на пенсії. У період, коли територія була захоплена російськими військами, чоловік вийшов по дрова і не повернувся. Як виявилось, солдати рф роздягнули чоловіка і розстріляли. Його поховали у полі поряд із бойовими позиціями агресорів.

«Це черговий факт, який підтверджує, що російські військові викрадали людей навіть з власних осель. На тілі загиблого криміналісти виявили сліди катування. Чітко зафіксували також і наявність вогнепальних поранень в область тулуба», - зазначив начальник поліції Київщини.

Як повідомляв Укрінформ, у Бучанському районі Київської області у лісосмузі поліція виявила тіло застреленого у спину російськими загарбниками 28-річного місцевого жителя.

Оценка материала:

5.00 / 1
На Київщині виявили масове поховання розстріляних загарбниками людей 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
17.05.2022 712
Еще материалы раздела «Суспільство»