НОВИНИ ДНЯ: Брехня Трампа: політик розповів вигадану історію про "запис" свого дзвінка до Зеленського  Британія радить Україні зосередитися на ударах по Криму та відкласти контрнаступ - Sunday Times  Як приготувати мигдальне молоко в домашніх умовах: рецепт  Переговори з Росією: чому насправді США та Німеччина бояться поразки Путіна у війні  Жителів Київської області попередили про дощ та сніг: Гідрометцентр розповів про погоду на початку тижня  Дощі, тумани і температурні гойдалки: прогноз синоптика на новий тиждень  Законні цілі. Чи можуть удари по НПЗ "знекровити" Росію та допомогти Україні на фронтівсі новини дня
Політика
Світ
17.05.2022 769

Чи вступлять союзники Путіна у війну проти України: Арестович прокоментував підсумки зустрічі ОДКБ

У понеділок, 16 травня, в Москві відбулося засідання лідерів країн-членів ОДКБ. Результати саміту за участю президента РФ Володимира Путіна та його сателітів оцінив радник керівника Офісу президента Олексій Арестович.

Радник керівника Офісу президента Олексій Арестович підтвердив, що країни-члени Організації договору колективної безпеки (ОДКБ) - Білорусь, Казахстан, Киргизстан, Таджикистан та Вірменія - відмовилися допомагати Росії воювати проти України.

Про це Арестович сказав в ефірі загальнонаціонального телемарафону. Пише ТСН. 

"Ні, всі держави ОДКБ, це відомо і формально, і неформально, відмовляються категорично брати участь в авантюрі. І вони продемонстрували це вербально та невербально сьогодні. І навіть підсумки ОДКБ, які офіційно озвучили, так що навіть зараз зачитаю - три пункти там було.

Зустріч лідерів країн ОДКБ у Москві завершилася, вона минула конструктивно, питання про використання сил ОДКБ на зустрічі лідерів не ставилося. І Путін детально проінформував колег ОДКБ про перебіг "спецоперації" в Україні.

Тобто дипломатичною мовою це перекладається дуже просто: Путіну категорично відмовили навіть у розмовах про застосування сил ОДКБ на території України", - сказав Арестович.

Оценка материала:

5.00 / 1
Чи вступлять союзники Путіна у війну проти України: Арестович прокоментував підсумки зустрічі ОДКБ 5.00 5 1
Політика / Світ
17.05.2022 769
Еще материалы раздела «Світ»