<
НОВИНИ ДНЯ: В Україні об'єднують університети. Навіщо це роблять і хто підпаде під укрупнення  Тепле, проте не спекотне: синоптикиня розповіла, чого чекати від погоди цього літа  Перед вихідними в Україні будуть дощі та грози: де знадобиться парасолька   На 26 квітня в Україні прогнозують дощі та грози  В Україні 26 квітня дощі та грози, на південному сході прогріє до 26°  Частину областей накриють дощі, попереджають про грози й туман: погода на 26 квітня  Прогноз погоди на 26 квітня: де знову очікуються сильні заморозкивсі новини дня
Політика
Росія
17.05.2022 1726

"Сталінські традиції". За крейсер "Москва" заарештовано главу Чорноморського флоту РФ – ГУР

Кремль у "сталінських традиціях" почав шукати винних за провал широкомасштабного вторгнення Росії в Україну, заарештовано главу Чорноморського флоту РФ віцеадмірала Ігоря Осипова. Про це повідомляє пресслужба Головного управління розвідки Міноборони.

У ГУР зазначають, що з 24 лютого армія РФ не виконала жодного зі стратегічних завдань, а некомпетентність російської військової верхівки "перевершила всі очікування світової спільноти". Пише liga.net.

Кремлівська еліта намагається пом'якшити для себе наслідки провалу і "у найкращих сталінських традиціях" почала шукати винних серед командирів, пишуть у ГУР.

За даними розвідки, за втрату крейсера "Москва", флагмана ЧФ РФ, було відсторонено та заарештовано командувача флоту Осипова. Почалися слідчі дії та проти його першого заступника – віцеадмірала Сергія Пінчука.

Також за безпрецедентні втрати особового складу, озброєння та техніки усунутий керівник шостої армії РФ Владислав Єршов. З цих же причин відсторонено командира першої танкової армії Західного військового округу Сергія Киселя, який відправляв в Україну строковиків.

Крім того, відсторонено командувача 22 АК Південного військового округу в тимчасово окупованому Криму генерал-майора Аркадія Марзоєва і командира 103 окремої бригади матеріально-технічного забезпечення Михайла Пономарьова.

Крейсер "Москва" був знищений українськими ракетами "Нептун" у ніч із 13 на 14 квітня.

Наразі залишки флагмана ЧФ РФ спочивають на дні Чорного моря, їх можна розглянути на знімках із супутникового радара.

Оценка материала:

5.00 / 5
"Сталінські традиції". За крейсер "Москва" заарештовано главу Чорноморського флоту РФ – ГУР 5.00 5 5
Політика / Росія
17.05.2022 1726
Еще материалы раздела «Росія»