НОВИНИ ДНЯ: У Польщі готуються скасувати виплати за розміщення українців: коли це буде  Перед вихідними в Україні пройдуть дощі та грози: прогноз на 29 березня  Зеленський про фронт: ситуацію стабілізували, але назріває новий наступ Росії  Скільки можна зберігати борщ в холодильнику, щоб він лишався смачним та їстівним  Народний синоптик Діденко попередила про різку зміну погоди в Україні — де очікувати дощі  Зеленський про народжуваність під час війни: головне питання у безпеці  Буданов про теракт під Москвою: Росія знала про підготовку щонайменше за місяцьвсі новини дня
Бізнес
Економіка
17.05.2022 617

ЄС "відкинув" кремлівський механізм оплати газу рублями

У Євросоюзі заявили, що газові компанії порушать санкції, якщо відкриють банківські рахунки в рублях для купівлі російського газу.

Про це повідомляє Bloomberg з посиланням на представника Єврокомісії Еріка Мамера.

Таким чином, як раніше і передбачалося попередніми рекомендаціями ЄС, компанії вважатимуть поставки повністю оплаченими після проведення оплати у доларах або євро – залежно від умов контракту.

Натомість відкриття рахунку в рублях "виходило б за межі вказівок, які ми дали державам-членам щодо дозволеного режиму", — заявив Мамер. Таким чином, ЄС не погодився на кремлівський механізм оплати газу, який передбачав відкриття компаніями рублевого рахунку в Газпромбанку, з якого вони мали сплачувати російський газ.

"Все, що виходить за рамки відкриття рахунку у валюті контракту з "Газпромбанком" і здійснення платежу на цей рахунок, а потім видачі заяви про те, що ви вважаєте, що ви завершили платіж, суперечить санкціям", — сказав Мамер.

Санкції ЄС "не перешкоджають економічним операторам відкривати банківські рахунки в призначеному банку для платежів за контрактами на постачання природного газу у валюті, зазначеній у цих контрактах", – зазначили в ЄК.

Оценка материала:

5.00 / 2
ЄС "відкинув" кремлівський механізм оплати газу рублями 5.00 5 2
Бізнес / Економіка
17.05.2022 617
Еще материалы раздела «Економіка»