НОВИНИ ДНЯ: Через фінансову скруту Трамп почав торгувати Бібліями – The New York Times  Держборг України за місяць скоротився більш ніж на 1 млрд доларів  Переломный момент: генерал розповів, як потрібно діяти в Харкові для знешкодження ворога  У Британії визнали, що не могли б воювати з Росією понад два місяці  Ще буде короткочасне похолодання: синоптикиня розповіла, якої погоди чекати в Україні  Як Україна може досягти ядерного паритету з РФ: нардеп назвав три шляхи  28 березня в Україні стане ще тепліше, у кількох областях - дощі всі новини дня
Бізнес
Економіка
18.05.2022 583

Кабмін призупинив державне регулювання цін на пальне

Кабінет Міністрів домовився з операторами ринку призупинити державне регулювання цін на пальне з метою якнайшвидшого вирішення ситуації з дефіцитом, що виник на тлі агресії російської федерації.

Про це в ефірі національного телемарафону розповіла перша віцепрем’єр-міністр – міністр економіки України Юлія Свириденко, передає Укрінформ.

«У нас працює оперативний штаб при Кабінеті Міністрів, який об’єднує кілька міністерств та відомств. Сьогодні ми мали доволі тривалу дискусію з операторами ринку. І за результатами засідання була прийнята домовленість про те, що ми з боку держави призупиняємо цінове регулювання задля того, щоб оператори ринку мали можливість наситити ринок необхідним ресурсом», - розповіла вона.

За словами Свириденко, очікується, що таке рішення вплине на граничні ціни пального. Зокрема, літр дизелю коштуватиме не дорожче 58 гривень, а бензину – 52.

«Як тільки ми відчуємо, що оператори ринку зловживають становищем, ми будемо впроваджувати щодо них санкції. Ми будемо моніторити ситуацію щодобово та не дамо, щоб нас з вами ошукали», - додала віцепрем'єр-міністр міністр економіки.

Як повідомлялось, Євросоюз відкрив для постачань пального в Україну спеціальні коридори.

Оценка материала:

5.00 / 1
Кабмін призупинив державне регулювання цін на пальне 5.00 5 1
Бізнес / Економіка
18.05.2022 583
Еще материалы раздела «Економіка»