НОВИНИ ДНЯ: Через фінансову скруту Трамп почав торгувати Бібліями – The New York Times  Держборг України за місяць скоротився більш ніж на 1 млрд доларів  Переломный момент: генерал розповів, як потрібно діяти в Харкові для знешкодження ворога  У Британії визнали, що не могли б воювати з Росією понад два місяці  Ще буде короткочасне похолодання: синоптикиня розповіла, якої погоди чекати в Україні  Як Україна може досягти ядерного паритету з РФ: нардеп назвав три шляхи  28 березня в Україні стане ще тепліше, у кількох областях - дощі всі новини дня
Політика
Європа
18.05.2022 495

Відновлення України стане завданням цілого покоління, - єврокомісар

Відновлення України після завершення війни з Росією стане завданням цілого покоління. Євросоюз разом з урядом України вже провів первинну оцінку того, наскільки масштабною і дорогою може бути реконструкція країни.

Про це заявив єврокомісар з економічних питань Паоло Джентілоні, повідомляє РБК-Україна з посиланням на Die Welt.

"Ми розробили концепцію відновлення України. Ми представимо країнам-учасницям ЄС юридичну конструкцію для реконструкції і зробимо пропозиції про те, як повинні бути розставлені пріоритети і як повинна координуватися робота. Відновлення України буде завданням цілого покоління. Разом з урядом у Києві ми зробили первинну оцінку того, наскільки масштабною і дорогою може бути реконструкція. Але ми нікуди не поспішаємо", - заявив він.

Єврокомісар підкреслив, що пройде деякий час, перш ніж стане ясно, про які суми йдеться.

"Але це важливий сигнал, що ми вже починаємо ці обговорення", - сказав італійський політик.

За його словами, відновлення України має бути добре скоординоване між країнами-членами ЄС.

"Єврокомісія і Уряд України повинні спільно спрямовувати зусилля країн ЄС. Відновлення України йтиме паралельно зі вступом до ЄС. Координація також необхідна у всьому світі. Ми ще не вирішили, як буде фінансуватися реконструкція. Це може стати темою саміту ЄС наприкінці травня", - додав Джентілоні.

Оценка материала:

5.00 / 2
Відновлення України стане завданням цілого покоління, - єврокомісар 5.00 5 2
Політика / Європа
18.05.2022 495
Еще материалы раздела «Європа»