НОВИНИ ДНЯ: Смачні батуринські коржики за 110-літнім рецептом: такими ласували гетьмани  Ще буде короткочасне похолодання: синоптикиня розповіла, якої погоди чекати в Україні  Франція найближчим часом зможе передати Україні майже 80 установок Caesar  Як Україна може досягти ядерного паритету з РФ: нардеп назвав три шляхи  28 березня в Україні стане ще тепліше, у кількох областях - дощі   Оточення Путіна не вірить у його теорію про зв'язок України і теракту під Москвою, - Bloomberg  Чехія передасть українським воїнам удвічі більше снарядів, ніж було оголошено спочаткувсі новини дня
Політика
Україна
18.05.2022 470

Захисники Маріуполя за понад 10 тижнів оборони завдали великих втрат росіянам – розвідка Британії

Українські сили, які понад 10 тижнів перебували в оточеному Маріуполі, завдали великих втрат російським загарбникам під час оборони міста.

630_360_1651517234-750_18.05.22

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міноборони Великої Британії у Твіттері.

«Попри те, що російські сили оточували Маріуполь більше ніж десять тижнів, стійкий опір українців відтермінував отримання росіянами повного контролю над містом. Це зірвало їхні ранні спроби захопити ключове місто та завдало великих людських втрат в російських військах», - заявили у відомстві.

Зазначається, що намагаючись подолати український опір, росія значною мірою використовувала «допоміжний персонал», до яких входили кілька тисяч «кадирівців», які були зосереджені переважно на Маріупольському та Луганському напрямках.

«Бойове розгортання такого різнорідного персоналу демонструє значні проблеми росії з її ресурсами в Україні і, ймовірно, сприяє роз’єднанню командування, що продовжує перешкоджати проведенням операцій росією», - зазначили у відомстві.

Як повідомлялося, агресія росії спричинила у Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Російські загарбники знищили майже всю інфраструктуру та житлову забудову, блокують доступ гуманітарної допомоги.

Міський голова раніше заявляв, що від початку російського вторгнення у місті загинули до 20 тисяч мирних жителів. Наразі у заблокованому Маріуполі залишаються близько 100 тисяч мирних жителів. Маріуполь залишається без енерго-, водо- й газопостачання.

Оценка материала:

5.00 / 1
Захисники Маріуполя за понад 10 тижнів оборони завдали великих втрат росіянам – розвідка Британії 5.00 5 1
Політика / Україна
18.05.2022 470
Еще материалы раздела «Україна»