<
НОВИНИ ДНЯ: В Україні можна отримати водійські права ще до повноліття, але є нюанс  Нафтопереробка в РФ впала до майже річного мінімуму через дронові атаки, - Bloomberg  Синоптикиня повідомила, коли відступлять холоди і до України повернеться тепло  Яка кількість населення в Україні буде 2050 року: демографи шокували прогнозом  Наближений до Путіна олігарх виведе частину бізнесу з Росії через вплив санкцій  Новий закон про мобілізацію: хто втратить відстрочку та які зміни для її отримання  Синоптикиня Наталка Діденко попередила про потужні дощі та повідомила, коли потеплішаєвсі новини дня
Політика
Україна
18.05.2022 536

Загрожує довічне ув'язнення. Військовий РФ вперше зізнався у вбивстві мирного українця

Російський військовий Вадим Шишимарін під час досудового розслідування зізнався у тому, що він вбив мирного мешканця в Сумській області. Йому загрожує довічне ув’язнення.

20220513122403_0a5a0949_650x410_18.05.22

Як передає РБК-Україна, про це в коментарі "Суспільне" розповів прокурор Офісу генерального прокурора Андрій Синюк.

"Шишимарін обвинувачується у тому, що, будучи командиром відділення Кантемирівської танкової дивізії у складі ЗС РФ, 24 лютого незаконно вторгся на територію України та 28 лютого з автомата Калашникова вбив беззбройного мирного мешканця, який йому нічим не загрожував, на території Сумської області", - розповів Синюк.

При цьому прокурор додав, що після цього зловисник разом зі своїми співслужбовцями викрав автомобіль для того, щоб покинути Україну.

"Шишимаріна обвинувачують у "Порушенні законів та звичаїв війни поєднано з умисним вбивством особи". За вчинення злочину максимальна міра покарання - довічне позбавлення волі", - підкреслив Синюк.

Нагадаємо, 13 травня Солом'янський райсуд у Києві розпочав слухання у справі росіянина Вадима Шишимаріна. Це перший російський військовий, який постав перед українським судом за вбивство цивільного у Сумській області.

Оценка материала:

5.00 / 1
Загрожує довічне ув'язнення. Військовий РФ вперше зізнався у вбивстві мирного українця 5.00 5 1
Політика / Україна
18.05.2022 536
Еще материалы раздела «Україна»