НОВИНИ ДНЯ: На тлі потепління. Синоптики попередили, де до кінця робочого тижня пройдуть дощі  У Британії визнали, що не могли б воювати з Росією понад два місяці  Смачні батуринські коржики за 110-літнім рецептом: такими ласували гетьмани  Ще буде короткочасне похолодання: синоптикиня розповіла, якої погоди чекати в Україні  Франція найближчим часом зможе передати Україні майже 80 установок Caesar  Як Україна може досягти ядерного паритету з РФ: нардеп назвав три шляхи  28 березня в Україні стане ще тепліше, у кількох областях - дощі всі новини дня
Політика
Європа
18.05.2022 603

Фінляндія очікує припинення постачання газу з Росії вже 20-21 травня

Фінська державна газова компанія GASUM очікує, що імпорт природного газу з РФ може припинитися вже 20 або 21 травня. Раніше вона відмовилася платити російській стороні в рублях.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на сайт компанії.

"Gasum вважає, що існує реальний ризик припинення постачання природного газу за контрактом компанії, а також ймовірність припинення імпорту природного газу з Росії до Фінляндії або пізно ввечері в п'ятницю, 20 травня, або в суботу, 21 травня 2022 року", - йдеться в повідомленні.

При цьому зазначається, що компанія не отримувала жодної інформації щодо цього - ні від "Газпром експорту", ні від російського оператора.

Нагадаємо, вчора стало відомо, що фінська енергетична компанія Gasum відмовилася приймати вимогу "Газпром експорту" про перехід на розрахунки в рублях. Компанія подає в арбітраж відповідно до контракту.

Оценка материала:

5.00 / 1
Фінляндія очікує припинення постачання газу з Росії вже 20-21 травня 5.00 5 1
Політика / Європа
18.05.2022 603
Еще материалы раздела «Європа»