<
НОВИНИ ДНЯ: Гроші з картки на картку: НБУ не відмовився від планів обмеження p2p платежів  Скільки триватиме рекордна спека в Україні: прогноз синоптикині  Ердоган пропонував допомогу Путіну у припиненні війни, але йому відмовили  Зеленський про удари по НПЗ: світу боляче, що ми б'ємо по енергетиці РФ - зробіть так, щоб вона не била по нашій  Жоден "Кинджал" не досяг Києва з травня 2023 року, - Повітряні сили  На сході буде найспекотніше. Синоптик дала прогноз погоди на 5 липня  Суд відклав вирок Трампу у справі про "хабар порноакторці за мовчання" до вереснявсі новини дня
Політика
Україна
19.05.2022 453

Президент вручив «Золоті Зірки» військовослужбовцям - Героям України

Президент Володимир Зеленський вручив ордени «Золота Зірка» військовослужбовцям ЗСУ, яким присвоєно звання Героя України.

630_360_1652879907-9191_19.05.22

Про це повідомляє пресслужба глави держави, передає Укрінформ.

Президент подякував українським військовим за те, що кожного дня, ризикуючи життям, вони захищають Україну, і побажав захисникам та їхнім сім’ям міцного здоров’я.

«Я впевнений, що у моїй особі вам вдячний кожен громадянин нашої прекрасної держави», – наголосив він.

Зокрема, найвищу державну нагороду Президент вручив полковнику Сергію Барановському. Під його безпосереднім керівництвом на території Донецької та Луганської областей підрозділи артилерії завдали значного вогневого ураження військовим об’єктам агресора. У результаті було пошкоджено та знищено озброєння, військову техніку та підрозділи тилового забезпечення противника.

Глава держави також вручив орден полковнику Сергію Мусієнку, який брав безпосередню участь у знищенні підрозділів, броньованої техніки та озброєння противника на Харківському напрямку й околицях Харкова.

За інформацією пресслужби, Мусієнко вміло керував діями підрозділів артилерії, що дало змогу залишити територію під контролем ЗСУ. Під час проведення операцій з відбиття атак підпорядковані йому підрозділи артилерії знищили велику кількість озброєння, військової техніки та особового складу.

Як повідомлялося, напередодні Президент підписав указ про нагородження 165 військовослужбовців державними нагородами, із них 13 - посмертно.

Оценка материала:

5.00 / 2
Президент вручив «Золоті Зірки» військовослужбовцям - Героям України 5.00 5 2
Політика / Україна
19.05.2022 453
Еще материалы раздела «Україна»