<
НОВИНИ ДНЯ: Коли фронт відчує американську допомогу? Оптимістичний і песимістичний сценарії  Боррель пояснив, чому США не збиватимуть російські ракети над Україною  Місія Juno NASA відобразила вулканічний світ супутника Юпітера  "Погрілися, пора померзнути": синоптик прогнозує потужну негоду в Україні  Як F-16 вплинуть на перебіг війни в Україні: Євлаш пояснив  "Погрілися, пора померзнути": синоптикиня уточнила прогноз погоди в Україні на четвер  Синоптик назвала точну дату, коли в Україні очікуються заморозкивсі новини дня
Політика
Україна
19.05.2022 610

У Росії звільнили високопоставлених командирів за провали в Україні - британська розвідка

Росія останніми тижнями звільнила високопоставлених командирів, які, як вважається, погано діяли на початкових етапах вторгнення в Україну.

Про це йдеться у щоденному зведенні британської розвідки, пише Європейська правда.

Генерал-лейтенант Сергій Кисіль, який командував елітною 1-ю гвардійською танковою армією, відсторонений від посади за нездатність захопити Харків.

Віцеадмірала Ігоря Осипова, який командував Чорноморським флотом Росії, також, ймовірно, було усунуто з посади після затоплення крейсера "Москва" у квітні.

Начальник Генштабу Росії Валерій Герасимов, ймовірно, залишається на своїй посаді, але незрозуміло, чи він зберігає довіру президента Путіна.

"Культура приховування та пошуку цапів-відбувайлів, ймовірно, поширена в російській військовій системі та системі безпеки. Багато офіційних осіб, причетних до вторгнення в Україну, ймовірно, все більше відволікатимуться на спроби уникнути особистої провини за оперативні невдачі Росії", - йдеться у заяві.

"Це, ймовірно, створить додаткове навантаження на російську централізовану модель управління та контролю, оскільки офіцери все частіше прагнуть відкласти ухвалення ключових рішень на начальство. У цих умовах Росії буде складно повернути собі ініціативу", - наголошується у звіті.

Оценка материала:

5.00 / 1
У Росії звільнили високопоставлених командирів за провали в Україні - британська розвідка 5.00 5 1
Політика / Україна
19.05.2022 610
Еще материалы раздела «Україна»