НОВИНИ ДНЯ: Салат із сиром, яблуками та горіхами: швидкий рецепт  "Погрілися, пора померзнути": синоптикиня уточнила прогноз погоди в Україні на четвер  Мобілізація в Україні: кого з жінок можуть призвати за новим законом  Мобілізація по-новому: чи зроблять тепер недійсними паспорти ухилянтів  Синоптик назвала точну дату, коли в Україні очікуються заморозки  "Пасха" чи "Великдень", "куліч" чи "паска": як говорити правильно  Українські інженери розробляють бойовий підводний човен, який стріляє торпедамивсі новини дня
Політика
Україна
19.05.2022 1129

Біля Зміїного потонув катер росіян, вони намагаються його підняти, але їм не дозволяють – Арестович

Збройні Сили України біля острова Зміїний втопили російський катер. Наразі росіяни намагаються його евакуювати, але не можуть.

Про це розповів радник глави Офісу президента Олексій Арестович в інтерв'ю Марку Фейгіну за підсумками 18 травня. Пише liga.net.

"Ми на підході до острова втопили катер. З цим катером дуже цікава метушня відбувається. Вони його намагалися підняти краном – кран пошкодили ми. Судном забезпечення так званим. Потім вони намагалися підірвати, щоб шматками витягнути – теж не вийшло", – розповів Арестович.

Він пояснив, що росіяни хочуть прибрати цей втоплений катер, щоб інші їхні кораблі могли пришвартуватися до Зміїного та вивантажити там озброєння.

"Кумедна витівка, враховуючи, що туди дістають і наша авіація і наша артилерія, особливо ракетна артилерія", – зазначив радник голови ОП.

За його словами, росіяни хочуть використати Зміїний для забезпечення ППО у районі. Раніше цю функцію виконував крейсер "Москва", який було знищено українськими ракетами "Нептун".

7 травня в районі Зміїного українські війська знищили три катери російських окупантів та один пошкодили.

14 травня повідомлялося, що до Криму звозять 200-х та 300-х російських окупантів з острова Зміїний, а з 40 відряджених зв'язківців живими повернулися лише вісім.

Оценка материала:

5.00 / 2
Біля Зміїного потонув катер росіян, вони намагаються його підняти, але їм не дозволяють – Арестович 5.00 5 2
Політика / Україна
19.05.2022 1129
Еще материалы раздела «Україна»