НОВИНИ ДНЯ: В Україні 29 березня - дощі та сильний вітер, вдень до 16°  Чи мобілізують випускників перед вступом на магістратуру чи аспірантуру: відповідь Зеленського  Путін видав чергову хвору маячню: що сказав цього разу  Коли ховатимуть героїв на Військовому меморіальному кладовищі: у Мінветеранів назвали терміни  У частині України оголосили штормове попередження: де очікувати негоду  У Міноборони роз'яснили оновлений процес мобілізації згідно з новим законопроєктом  Нові акцизні ставки на сигарети в євро є важливою євроінтеграційною вимогою, - експертвсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
19.05.2022 666

У Харкові знесли пам'ятник Олександру Невському

У Харкові 19 травня знесли пам'ятник новгородському князю Олександру Невському, повідомляють місцеві ЗМІ.

Пам'ятник демонтували за допомогою тросів та вантажівки. Що тепер робитимуть зі скульптурою, достеменно невідомо. Пише delo.ua.

 

Пам'ятник створив харківський скульптор Сейфадін Гурбанов. Він з 2004 року стояв у сквері на перехресті Салтівського шосе та вулиці Академіка Павлова, навпроти храму Олександра Невського.

Зазначимо, що це вже другий випадок демонтажу пам'ятника у Харкові, пов'язаного із РФ, після початку повномасштабного вторгнення Росії. У середині квітня у місті знесли пам'ятник маршалу СРСР Георгію Жукову.

Нагадаємо, що 26 квітня в Києві було демонтовано бронзові скульптури двох робітників під Аркою дружби народів, які символізували "возз'єднання" російського та українського народів. У ході цього процесу на місці був присутній і сам Кличко.

Проте наступного дня Інститут нацпам'яті разом із Міністерством культури виступили проти самовільного демонтажу пам'яток, пов'язаних з історією та культурою Росії та СРСР, зазначаючи, що це має робитися лише за рішенням місцевої влади і після укладання вчених та незалежних експертів.

Оценка материала:

5.00 / 2
У Харкові знесли пам'ятник Олександру Невському 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
19.05.2022 666
Еще материалы раздела «Суспільство»