<
НОВИНИ ДНЯ: США оголосили новий пакет допомоги Україні: що в ньому  Не лише Patriot. У Повітряних силах розповіли, поставок яких засобів ППО чекає Україна  У Севастополі на ремонті стоять три великі десантні кораблі РФ  "Лінива" паска без вимішування тіста: рецепт, який вдасться у будь-кого  Коли закінчується навчальний рік у школах 2024 року: Міносвіти назвало дату початку літніх канікул  В Україні змінять правила торгівлі алкоголем, сигаретами та пальним  У російській армії рекордне дезертирство з початку війни, - британська розвідкавсі новини дня
Політика
Росія
19.05.2022 570

Розвідка Британії підтвердила відсторонення голови Чорноморського флоту РФ. Герасимов залишився

Британська розвідка підтвердила дані своїх українських колег з ГУР, що з посади відсторонено командувача Чорноморського флоту РФ Ігоря Осипова та генерала Сергія Киселя, командира елітної гвардійської першої танкової армії Росії.

Проте глава Генштабу РФ Валерій Герасимов, ймовірно, зберіг пост, передає британське Міноборони у Twitter. Пише liga.net.

За даними розвідників, у Росії проводять звільнення старших воєначальників, які провалили завдання на перших етапах широкомасштабного вторгнення в Україну.

Вони відзначають, що Осипова усунули після втрати ракетного крейсера "Москва", флагмана Чорноморського флоту РФ, а Киселя – за провал спроби захопити Харків. Герасимов поки що зберігає посаду голови Генштабу РФ, проте незрозуміло, чи зберіг він довіру російського диктатора Володимира Путіна.

Британські розвідники вважають, що у військовій системі РФ поширена культура покривання та пошуку цапів-відбувайлів. Багато чиновників, причетних до вторгнення, ймовірно, все більше відволікатимуться на спроби уникнути звинувачень за оперативні невдачі Росії.

На думку розвідки, це ще більше посилить навантаження на централізовану модель управління армії РФ, адже офіцери все частіше перекладатимуть ухвалення ключових рішень на керівництво. За таких умов Росії буде складно повернути військову ініціативу.

Крейсер "Москва" був знищений українськими ракетами "Нептун" у ніч із 13 на 14 квітня. Наразі залишки флагмана ЧФ РФ знаходяться на дні Чорного моря, їх можна розглянути на знімках із супутникового радара.

Українські війська женуть російських окупантів на північ від Харкова. На деяких дільницях Сили оборони України вийшли на кордон.

Оценка материала:

5.00 / 2
Розвідка Британії підтвердила відсторонення голови Чорноморського флоту РФ. Герасимов залишився 5.00 5 2
Політика / Росія
19.05.2022 570
Еще материалы раздела «Росія»