НОВИНИ ДНЯ: Коли прийде весняне тепло: прогноз погоди в Україні на п'ять днів  Атака на нафтопереробну галузь Росії: удари українських дронів можуть спричинити кризу — експерт  У порти Одеси незабаром повернуться великі контейнеровози та пороми, - ЗМІ  Прогноз погоди на 19 березня: де в Україні буде дощ і мокрий сніг  Частина "вагнерівців" виїхала з Білорусі. "Гаюн" назвав можливу причину  Хто з військовозобов'язаних може законно відмовитися від повістки – пояснення юристки  Вибух військового вертольота у Придністров’ї: експерт прогнозує повну втрату боєздатності сепаратистіввсі новини дня
Політика
Росія
20.05.2022 699

роспропаганда поширює фейк про «зміцнення» рубля - ЦПД

російські пропагандисти поширюють дезінформацію про "зміцнення" рубля.

Як передає Укрінформ, про це Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки та оборони України повідомив у Телеграмі, оприлюднивши добірку фейків і маніпуляцій, які пропаганда кремля спродукувала протягом 19 травня.

За даними ЦПД, російські пропагандисти поширили дезінформативну тезу про те, що "останнім часом рубль демонструє відчутне зростання".

Прокремлівські медіа пояснюють це тим, що "курс рубля став абсолютно ринковим". Однак і російські, і закордонні фінансові експерти зазначають, що "зміцнення рубля відбувається штучно".

Зі свого боку постійний представник російської федерації при ООН василь небензя заявив: "росія має підозри, що експортоване українське зерно йде не нужденним країнам, а в запаси ЄС".

Водночас у міністерстві закордонних справ рф стверджують, що "росія не перешкоджає експорту зерна України, логістичні проблеми виникли з провини Києва".

Центр протидії дезінформації застерігає: подібні заяви російського відомства не відповідають дійсності.

Заступник глави уряду рф новак також заявив, що "з похолоданням "Північний потік- 2" стане рятівною ниткою для Європи. Труби ж "їсти не просять", вони лежать на дні Балтійського моря і обов’язково дочекаються часу прийняття російського газового ультиматуму".

У Центрі протидії дезінформації наголошують: такі заяви російського урядовця є маніпуляцією.

Як повідомляв Укрінформ, за даними розвідки, для створення фейків росія намагається залучити іноземні засоби масової інформації

Оценка материала:

5.00 / 1
роспропаганда поширює фейк про «зміцнення» рубля - ЦПД 5.00 5 1
Політика / Росія
20.05.2022 699
Еще материалы раздела «Росія»