НОВИНИ ДНЯ: Вибух військового вертольота у Придністров’ї: експерт прогнозує повну втрату боєздатності сепаратистів  На заході сніг та ожеледиця, на решті територій дощитиме: погода на 19 березня  Брехня Трампа: політик розповів вигадану історію про "запис" свого дзвінка до Зеленського  Британія радить Україні зосередитися на ударах по Криму та відкласти контрнаступ - Sunday Times  Як приготувати мигдальне молоко в домашніх умовах: рецепт  Переговори з Росією: чому насправді США та Німеччина бояться поразки Путіна у війні  Жителів Київської області попередили про дощ та сніг: Гідрометцентр розповів про погоду на початку тижнявсі новини дня
Бізнес
Економіка
20.05.2022 502

Ціни на нафту знижуються через побоювання світового економічного спаду

Ціни на нафту впали в п'ятницю, 20 травня. Інвестори побоюються, що ослаблення глобального економічного зростання і посилення грошово-кредитної політики центральних банків можуть стримати відновлення попиту на паливо.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Reuters.

Липневі ф'ючерси на нафту марки Brent впали на 0,56%, до 111,41 доларів за барель у, в той час як WTI подешевшала на 0,82% до 108,99 доларів за барель.

Міжнародний валютний фонд (МВФ) закликав азіатські економіки пам'ятати про побічні ризики посилення грошово-кредитної політики. За словами заступника директора-розпорядника МВФ Кендзі Окамура, азіатські економіки зіткнулися з вибором між підтримкою зростання за допомогою додаткових стимулів і відмовою від них для стабілізації боргу та інфляції.

У той час як політика Банку Японії йде врозріз з глобальним зрушенням у бік посилення грошово-кредитної політики, центральні банки США, Великобританії та Австралії нещодавно підвищили процентні ставки.

Зростання сирої нафти на цьому тижні було обмеженим, оскільки Brent і WTI в основному торгуються в діапазоні через невизначену динаміку попиту. Інвестори, стурбовані зростанням інфляції і більш агресивними діями центральних банків, скорочують вкладення в більш ризиковані активи.

Відкритий інтерес до ф'ючерсів WTI впав до 1,722 млн контрактів 18 травня, найнижчого рівня з липня 2016 року.

"Якщо дані про зростання в США продовжать погіршуватися, ціни на нафту можуть потрапити в петлю негативного зворотного зв'язку фондового ринку", - сказав керуючий директор SPI Asset Management Стівен Іннес.

Нагадаємо, директор-розпорядник Міжнародного валютного фонду Крісталіна Георгієва вважає, що світовим фінансовим лідерам, можливо, доведеться звикнути до боротьби з численними джерелами інфляційного тиску і що шоків буде ще більше.

Оценка материала:

5.00 / 2
Ціни на нафту знижуються через побоювання світового економічного спаду 5.00 5 2
Бізнес / Економіка
20.05.2022 502
Еще материалы раздела «Економіка»