НОВИНИ ДНЯ: Через фінансову скруту Трамп почав торгувати Бібліями – The New York Times  Держборг України за місяць скоротився більш ніж на 1 млрд доларів  Переломный момент: генерал розповів, як потрібно діяти в Харкові для знешкодження ворога  У Британії визнали, що не могли б воювати з Росією понад два місяці  Ще буде короткочасне похолодання: синоптикиня розповіла, якої погоди чекати в Україні  Як Україна може досягти ядерного паритету з РФ: нардеп назвав три шляхи  28 березня в Україні стане ще тепліше, у кількох областях - дощі всі новини дня
Політика
Європа
21.05.2022 583

Шредер пішов із ради директорів «роснєфті»

Колишній канцлер Німеччини Герхард Шредер залишив посаду голови ради директорів російської державної компанії "роснєфть".

630_360_1459336313-2272_21.05.22

Як передає Укрінформ, про це повідомляється у заяві компанії.

Разом з ним раду директорів залишив також Маттіас Варніг - керуючий директор компанії Nord Stream AG, оператор газопроводу "Північний потік - 2".

ПАТ «НК «роснєфть» поінформувала, що Шредер і Варніг «повідомили про неможливість продовження своїх повноважень у Раді директорів компанії».

Компанія «з розумінням ставиться до їхнього рішення і дякує за постійну підтримку». У "роснєфті" також заявили про неоціненну роль Шредера і Варніга «у реалізації масштабних інфраструктурних проєктів росії і Німеччини, спрямованих на підвищення ефективності німецької економіки та її промисловості, благополуччя її громадян».

Як повідомлялося напередодні, бюджетний комітет Бундестагу відібрав у ексканцлера ФРН Герхарда Шредера (1998-2005) деякі привілеї. Зокрема, закрито офіс, який, за традицією, надають колишнім главам уряду ФРН.

Маттіас Варніг – керуючий директор компанії Nord Stream AG. Колишній співробітник Міністерства державної безпеки НДР ("Штазі").

Ця новина прийшла на тлі повномасштабної російської агресії, що триває в Україні. Проти росії в ЄС запроваджено п'ять пакетів санкцій.

Оценка материала:

5.00 / 2
Шредер пішов із ради директорів «роснєфті» 5.00 5 2
Політика / Європа
21.05.2022 583
Еще материалы раздела «Європа»