НОВИНИ ДНЯ: Брехня Трампа: політик розповів вигадану історію про "запис" свого дзвінка до Зеленського  Британія радить Україні зосередитися на ударах по Криму та відкласти контрнаступ - Sunday Times  Як приготувати мигдальне молоко в домашніх умовах: рецепт  Переговори з Росією: чому насправді США та Німеччина бояться поразки Путіна у війні  Жителів Київської області попередили про дощ та сніг: Гідрометцентр розповів про погоду на початку тижня  Дощі, тумани і температурні гойдалки: прогноз синоптика на новий тиждень  Законні цілі. Чи можуть удари по НПЗ "знекровити" Росію та допомогти Україні на фронтівсі новини дня
Бізнес
Економіка
21.05.2022 567

Курс долара в банках може сягнути 37 гривень – експерт

Національний банк з 21 травня скасовує обмеження на встановлення курсу, за яким уповноважені установи можуть продавати іноземну валюту клієнтам.

1592488457-5439_21.05.22

У зв'язку зі знятим обмеженням Національним банком на встановлення курсу гривні до іноземних валют під час електронних розрахунків, курс в банках може сягнути 37 гривень. Пише УНІАН. 

Про це написав директор Центру економічної стратегії (ЦЕС) Гліб Вишлінський на своїй сторінці у Facebook.

"НБУ відкрив клондайк для банків - купуємо долари в експортерів по 29,54 і продаємо їх біженцям по 37. Фактично мільйони українських родин з жінками і дітьми за кордоном (яким президент не радить повертатися) будуть субсидувати насамперед державний "Приватбанк", в якого більша частина ринку і заробітку", - зазначив він.

Як повідомляв УНІАН, Національний банк з 21 травня скасовує обмеження на встановлення курсу, за яким уповноважені установи можуть продавати готівкову іноземну валюту клієнтам - раніше відповідний курс не мав відхилятися від офіційного більш ніж на 10%.

Крім того, Нацбанк тимчасово зменшив щомісячний ліміт на зняття за кордоном готівки з гривневих рахунків, відкритих в українських банках, до 50 тис. грн в еквіваленті (зі 100 тис. грн, як було досі).

Подальше продовження війни в Україні вплине на вітчизняний валютний ринок, експерти розглядають два можливих сценарії: девальвація гривні або навпаки, ревальвація.

Оценка материала:

5.00 / 1
Курс долара в банках може сягнути 37 гривень – експерт 5.00 5 1
Бізнес / Економіка
21.05.2022 567
Еще материалы раздела «Економіка»