<
НОВИНИ ДНЯ: В Росії пригрозили ЄС "жорсткою відповіддю" на вилучення заморожених активів  "Нафтогаз" встановив ціну на газ для населення ще на рік: скільки потрібно платити  До України йде довгоочікуване потепління: коли температура підвищиться до +20°  ЗСУ після отримання допомоги від США можуть почати наступальні дії - військовий експерт  Залужний залишає Україну: все про нову посаду ексголовкома ЗСУ  Чому чоловіків обмежили в консульських послугах і коли їх відновлять: роз'яснення МЗС  Синоптикиня повідомила, коли відступлять холоди і до України повернеться тепловсі новини дня
Політика
Світ
21.05.2022 731

У росії оголосили іноагентами Каспарова і Ходорковського

мін'юст рф оголосив «іноземними агентами» політичних емігрантів Гаррі Каспарова та Михайла Ходорковського.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на сайт відомства.

Зазначається, що Ходорковський та Каспаров потрапили до списку фізичних осіб – «іноагентів» за «здійснення політичної діяльності». Ходорковського мін'юст рф пов'язав з Україною, Каспарова - ще й з американським фондом Human Rights Foundation.

Таким чином, у списку фізосіб-«іноагентів» семеро людей: крім Ходорковського і Каспарова до нього включені тележурналісти Євген Кисельов і Матвій Ганапольський, соратник Навального Леонід Волков, політик Володимир Кара-Мурза (перебуває в росії під судом), репер Алішер Моргенштерн.

Створення реєстру фізосіб-іноагентів було передбачено російським законодавством у 2020 році, проте мін'юст почав поповнювати його з весни 2022 року.

Як стало відомо кореспондентові Укрінформу, на ІІ Антивоєнній конференції у Вільнюсі (організована Форумом вільної росії), у якій брали участь Каспаров та Ходорковський, оголошено про створення опозиційної коаліційної структури «Російський комітет дії» (РКД). Це рух представників російського суспільства, які виступають проти розв'язаної путіним війни та диктатури у рф, а також за об'єднання всіх антивоєнних та антидиктаторських сил.

Оценка материала:

5.00 / 1
У росії оголосили іноагентами Каспарова і Ходорковського 5.00 5 1
Політика / Світ
21.05.2022 731
Еще материалы раздела «Світ»